Tribuna
Tichete culturale de 150 de lei pentru salariaţi. Când vin şi cum vor putea fi folosite! Proiectul votat de parlamentari, la mâna lui Iohannis
Rareș BIŢU
3010 vizualizari
Tichete culturale de 150 de lei pentru salariaţi. Când vin şi cum vor putea fi folosite! Proiectul votat de parlamentari, la mâna lui Iohannis

Dacă un proiect votat miercuri de Camera Deputaţilor devine lege, salariaţii vor primi de la angajatori tichete culturale în fiecare lună.  Angajaţii le pot folosi pentru a-şi cumpăra cărţi, manuale, muzică, filme ori pentru a merge la muzee, festivaluri, spectacole sau concerte.

Potrivit proiectului de act normativ, documentul va reglementa și toate celelalte bilete de valoare pe care angajatorii le pot acorda în prezent, anunţă avocatnet.ro.
După ce a trecut de Senat, propunerea legislativă privind acordarea biletelor de valoare a fost adoptată miercuri, 13 iunie 2018, și de Camera Deputaților. Documentul urmează să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. 

Prin această iniţiativă, parlamentarii vor să o singură lege care să reglementeze toate biletele de valoare acordate de angajatori salariaţilor. 
Astfel, pe lângă tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă și voucherele de vacanță de care angajaţii beneficiază în prezent vor apărea şi tichetele culturale.
Potrivit proiectului de act normativ, tichetele culturale vor avea o valoare lunară de maximum 150 de lei (sau de 300 de lei, dacă vor fi acordate doar ocazional) și vor putea fi folosite la plata bunurilor și serviciilor culturale. 
Concret, e vorba de abonamente/bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri, expoziții, parcuri tematice, proiecții cinematografice și festivaluri, precum și de cărți, manuale școlare, albume muzicale și filme.

  • "Valoarea individuală a unui tichet cultural va fi de 10 lei sau multiplu de 10, însă de maximum 150 de lei. Acestea vor fi valabile numai dacă includ, printre altele, prenumele, numele și codul numeric personal ale salariatului îndreptățit să le folosească", potrivit avocatnet.ro.


Când vin tichetele culturale


Cel mai probabil, tichetele culturale vor putea fi folosite de la începutul anului viitor. 

  • "Se preconizează ca aceste beneficii, pe care companiile le vor putea oferi angajaţilor, ar intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Acestea nu sunt una cu tichetele cadou, având un regim diferit. Dacă iniţial se dorea şi introducerea tichetelor pentru sport, în cele din urmă s-a votat pentru renunţarea la acestea, aşa că rămân în discuţie doar tichetele culturale", relatează legislatiamuncii.ro.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia