Tribuna
The New York Times include Transfăgărășanul în locurile de vizitat pentru 2020
Laura BUCIU
1978 vizualizari
The New York Times include Transfăgărășanul în locurile de vizitat pentru 2020
© Arhiva

„52 de locuri de vizitat în 2020” este un material realizat de The New York Times, în care, printre destinații, sunt incluși și „Alpii Transilvaniei”, realizatorii făcând apel la Transfăgărășan, dar și la pădurile „care valorează mai mult vii”. Ambasada SUA la București recomandă, pe pagina de Facebook oficială, materialul citat.

„The New York Times recomandă „Alpii Transilvaniei” drept unul dintre locurile pe care trebuie neapărat să le vezi în 2020. Îi îndeamnă pe amatorii de călătorii din toată lumea să viziteze şi pădurile din zonă pentru a se bucura de frumuseţea lor, dar şi pentru a transmite cât mai puternic mesajul că ei trebuie salvaţi, iar despăduririle trebuie oprite”, scriu reprezentanții Ambasadei.

În materialul publicat de ziarul american, turiștii sunt îndemnați să „experimenteze o bucată de sălbăticie reală”, fără să fie puși să meargă, pentru asta, la capătul pământului.

Ziariștii vorbesc despre păduri care adăpostesc urși, lupi, floră și faună deosebite.

„Carpații Meridionali, cunoscuți și sub denumirea de Alpii Transilvani (...) sau lanțurile muntoase Făgăraș mai departe spre est, oferă mii de acri de natură cu adevărat neatinsă, oportunități pentru drumeții, camping, înot sub cascade și multe altele. Drumurile foarte decente ale României (una dintre acestea, Transfăgărășanul, este o destinație în sine pentru pasionații de automobilism) permit să ajungă la toate acestea, chiar și în călătorii mai scurte”, scrie în articolul citat.

Ziariștii mai spun că turiștii care vor veni să vadă aceste minuni ale naturii „ar putea avea un impact real, trimițând mesajul că acești copaci valorează mai mult vii decât morți”, făcând referire la despăduriri.

Pe locul întâi în clasament se află Capitala SUA, Washington, urmată de Insulele Virgine Britanice sau de micul oraș Rurrenabaque, din nord-vestul Boliviei.

Clasamentul este încheiat de „Alpii Transilvaniei”, locul 50, de Urbino (Italia) - locul 51 și de Parcul Natural Glaciar Montana, situat în nordul statului american Montana, la granița cu Canada, care a fost creat în 1910, când erau 150 de ghețari, din care azi mai există 25.

 

comentarii
2 comentarii

Ne-a lasat nea Nicu mostenire atractii turistice, nu doar o nedorita faima!
11.01.2020 17:53
După Epoca (asta) de argint aiurit, poate aude investitorul de la New Y Times că avem și o Transalpina. Sau trebuie împușcați alții tot de Crăciun, sau de Paști?
13.01.2020 08:48
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia