Tribuna
SEVIS
Teste de antrenament pentru elevii care susțin anul acesta examenele naționale, publicate de MEC
Liuba STARII
425 vizualizari
Teste de antrenament pentru elevii care susțin anul acesta examenele naționale, publicate de MEC

Ministerul Educației și Cercetării a publicat al doilea set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale. Primele modele de subiecte pentru Bacalaureatul și Evaluarea Națională au fost criticate asociațiile de părinți atât pentru numărul de cerințe la Limba și literatura română, cât și pentru modalitatea în care fuseseră alcătuite.

Este vorba despre tipuri de subiecte concepute pe modelul testărilor internaționale. Acestea pot fi descărcate pe https://colaborare.rocnee.eu/files/testeantrenament/2021/22022021/bac/ și https://colaborare.rocnee.eu/files/testeantrenament/2021/22022021/en8/.

Evaluarea Națională 2021 este un examen care se susține pentru prima dată după o nouă programă, de către elevii care au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi. Potrivit calendarului MEC, pentru prima dată în ultimii ani, procesul de examinare se va desfășura la finalul lunii iunie.

 “Evaluarea Națională va fi susținută anul viitor de prima generație care a făcut clasa pregătitoare și care a învățat după un curriculum nou. În niciunul dintre anii petrecuți în sistemul de învățământ acești elevi nu au avut manuale școlare la timp, iar profesorii care le-au predat nu au fost formați decât într-o proporție foarte mică să predea după noul curriculum axat pe creare de competențe”, transmite edupedu.

Pentru elevii clasei a VIII-a ultima zi de școală va fi vineri, 11 iunie, iar în perioada 7-11 iunie, aceștia vor putea să se înscrie la Evaluarea Națională. Proba la Limba și literatura română va fi susținută pe 22 iunie, va urma proba la Matematică (24 iunie) și la Limba și literatura maternă (25 iunie). Rezultatele vor fi afișate în 29 iunie. Candidații vor avea două  zile (29-30 iunie) la dispoziție pentru depunerea contestațiilor. Rezultatele finale fiind afișate în 4 iulie.

4 iunie, ultima zi de școală

Calendarul examenelor naționale de Bacalaureat a fost publicat cu trei zile înainte de începerea anului școlar. Potrivit acestuia, în perioada 31 mai – 4 iunie, se va desfășura înscrierea candidaților la prima sesiune de examen. Ultima zi de școală fiind 4 iunie. Vor urma: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (14-16 iunie), Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (16-17 iunie), Evaluarea competențelor digitale – proba D (18-23 iunie), Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (23-25 iunie). Examenele scrise vor debuta în 28 iunie, cu proba la Limba și literatura română, proba obligatorie a profilului (29 iunie), proba la alegere a profilului și specializării (30 iunie), Limba și literatură maternă (1 iulie). Rezultatele vor fi afișate în 5 iulie, în aceeași zi vor fi depuse și contestații. Rezultatele finale vor fi anunțate în 9 iulie.

Absolvenții mai au o șansă

Absolvenții vor mai avea o șansă în sesiunea de toamnă. Prin urmare, în perioada 19-26 iulie, se vor face înscrieri la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe. Examenele vor începe în 16 august( Limba și Literatura română), 17 august (proba obligatorie a profilului), 18 august (proba la alegere), 19 august (Limba și literatura maternă). Evaluarea competențelor

“Pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului probele scrise au fost programate înaintea celor de competențe, deși participarea la probele de competențe este una dintre condițiile de participare la probele scrise”, adaugă edupedu.

Сând se vor desfășura probele de competențe: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (23-24 august), Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (25 august), Evaluarea competențelor digitale – proba D (26-27 august), Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (30-31 august).

Rezultatele vor fi afișate în 31 august, contestațiile vor fi depuse în aceeași zi.Candidații vor afla rezultatele finale în 3 septembrie.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia