Tribuna
PNL
Testările COVID pe noua linie încep la Pediatrie de vineri. Medicii consultă în această perioadă și prin telefon
Sorana MAIER
1837 vizualizari
Testările COVID pe noua linie încep la Pediatrie de vineri. Medicii consultă în această perioadă și prin telefon

Laboratorul de biologie moleculară pentru testarea infecției cu COVID 19 din Spitalul de Pediatrie va fi funcțional începând cu data de 3 aprilie, în urma eforturilor susținute ale Spitalului de Pediatrie Sibiu și ale Primăriei Municipiului Sibiu.

Zilnic vor putea fi realizate maxim 40 de teste, în funcție de aprovizionarea cu truse de testare. Spitalul a comandat până în prezent 500 de astfel de truse dar, din cauza cererii mari, acestea vor fi livrate eșalonat în funcție de stocurile furnizorilor, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a fost desemnat spital care va trata cazurile de COVID 19 la pacienții pediatrici și, în acest context, managementul Spitalului va face demersuri pentru a primi și de la Ministerul Sănătății astfel de truse de testare.

Spitalul nu avea confirmat niciun pacient infectat cu coronavirus, până miercuri, la orele dimineții. Au fost internați 13 copii suspecți, pentru șapte dintre aceștia testele moleculare au fost negative, la ceilalți așteptându-se rezultatele.

 

Medicii Spitalului de Pediatrie consultă și prin telefon

 

În contextul actual al epidemiei de coronavirus, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu  a  luat decizia ca medicii să acorde asistență medicală și prin telefon la următoarele numere puse la dispoziția Spitalului de către Asociația „Mâini Unite”:

  • Triaj Pediatrie: 0765.533.253 / 0765.467.428
  • Chirurgie: 0765.467.497
  • Ortopedie: 0765.467.429
  • ORL: 0765.467.431
  • Oftalmologie: 0765.467.450
  • Cardiologie pediatrică (Dr. Cotârlă Viorela): 0765467.434
  • Boli Infecțioase: 0765.467.434
  • Diabet, Nutriție, Boli Metabolice (Dr. Gălățan Simona): 0765467.466.

 

 

Secțiile Spitalului de Pediatrie și-au schimbat amplasarea

 

Activitatea Spitalului a fost reorganizată, prin relocarea secțiilor cu paturi și este desfășurată diferit în cele trei clădiri.

Spitalul din strada Gheorghe Barițiu (Luther) găzduiește: Compartimentului de primire urgențe (CPU), Secția Clinică de Chirurgie Pediatrică, Secția de Ortopedie Pediatrică, Laboratorul de radiologie și imagistică medicală, Ambulatoriu de specialitate chirurgie, ortopedie și neurologie.

În prezent, activitatea acestor cabinete de specialitate este restrânsă la urgențe medicale și chirurgicale.

Compartimentul de primire urgențe (CPU) își desfășoară activitatea normal, iar triajul pacienților este realizat, din 1 aprilie, într-un container special amenajat la intrarea în spital.

În clădirea din str. Transilvaniei nr.2-4 își desfășoară activitatea  secțiile clinice de pediatrie și ambulatoriul de specialitate, triajul pacienților fiind efectuat într-un container special amenajat în curte

În spitalul de pe str. Pompeiu Onofreiu nr.2-4 a fost mutată acum secția de boli infecțioase, împreună cu Ambulatoriul de specialitate de boli infecțioase, ORL și oftalmologie. Și în acest caz triajul va fi făcut într-un spațiu din curtea Spitalului.

Recoltarea analizelor medicale de laborator în regim ambulatoriu este realizată în continuare în cabinetul de pe str. Pompeiu Onofreiu,  zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 7.00-9.00.

 

comentarii
1 comentarii

O mai lungiti mult???
Eu
01.04.2020 16:10
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia