Tribuna
Terminalele stațiilor de închirieri biciclete au fost instalate în Piața Mică
Terminalele stațiilor de închirieri biciclete au fost instalate în Piața Mică
© Primăria Sibiu

Primăria Sibiu instalează în oraș dock-urile și terminalele stațiilor de bike sharing, care vor deservi sistemul de închirieri biciclete.

Sibiu BikeCity va pune la dispoziția comunității din Sibiu 540 de biciclete și 12 triciclete inteligente. Patru dintre triciclete sunt acționate manual și au fost configurate astfel pentru deplasarea persoanelor cu dizabilități motorii. Celelalte opt sunt destinate seniorilor, asigurând acestora o poziție confortabilă, atunci când pedalează, anunță Primăria Sibiu.

În Sibiu sunt deja instalate stații de service pentru biciclete, dotate cu pompe de aer și ustensile pentru reparații.

Sibiul este primul oraș din România care implementează sistemul PBSC Urban Solutions, unul dintre liderii globali în soluții de bike sharing și micromobilitate urbană.

Bicicletele vor putea fi închiriate din 44 de locații, care acoperă tot orașul.

10 puncte de reparații, destinate oricărui tip de bicicletă, dotate cu truse de scule și pompe de aer, pentru  reparații de urgență vor fi disponibile. Toate aceste stații de service provin de la un producător dintr-o țară cu mai multe biciclete decât numărul de locuitori Olanda.

Tot în plus vor fi și cele 21 de rastele pentru  biciclete, a câte 10 locuri fiecare, care se vor adăuga stațiilor de închiriere, pentru bicicliștii care doresc să lase în zone securizate bicicletele personale.

Sistemul este format din stații de închiriere care vor funcționa în regim self-service și care vor include dock-uri, terminale alimentate cu panouri solare, biciclete și triciclete inteligente, monitorizate GPS. Acestora li se adaugă sistemul informatic.

Valoarea totală a proiectului este 13,42 milioane lei, din care 12,49 milioane lei fonduri europene nerambursabile.

 

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu

 comentarii
3 comentarii

Felicitari pentru proiect. Sper ca uni bipezi sa nu distruga statiile, bicicletele sau sa fure uneltele de reparat. Vrem o tara ca afara, dar ne comportam ca anumite animale. Parerea mea.
A.D.I.
31.01.2022 10:52
Pe unde vor circula? In oras nu avem piste de biciclete.
newman
31.01.2022 10:58
S-a dus vremea lui Greta trotineta. A venit vremea lui Mița biciclista.
arp??anul
31.01.2022 15:55
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA