Tribuna
Terasele se redeschid și putem merge la plajă. Spectacolele și evenimentele sportive în aer liber se reiau în condiții speciale
Terasele se redeschid și putem merge la plajă. Spectacolele și evenimentele sportive în aer liber se reiau în condiții speciale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, marea relaxare, mult așteptată de români. Vom putea merge la terasă și la plajă. O veste bună a venit și pentru iubitorii de cultură și de sport: evenimentele de acest tip se reiau, însă doar dacă se desfășoară în aer liber. Totul se va face, însă, păstrând distanța și în condiții speciale.

„De la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin doi metri, vor putea să stea maximum patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă”, a anunțat Klaus Iohannis.

Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții de siguranță, de distanțare și de igienă.

Președintele a mai spus că de luni vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și cu respectarea tuturor normelor de igienă.

„În ceea ce privește deplasările în afara localității, acestea de la 1 iunie vor fi libere. Deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina sau cu piciorul sau cu bicicleta din localitate”, a spus șeful Statului.

În ce privește competițiile sportive, președintele României a venit cu o altă veste bună: se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar doar pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin pentru sporturile de contact. 

„Competițiile sportive vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și în această etapă fără spectatori”, a afirmat Klaus Iohannis.

Vești pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul

În privința examenelor naționale din acest an, președintele a spus că acestea vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. 

Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat.

„A apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termometru să se constate că au febră și nu pot să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție să primească totuși aceeași șansă ca și copiii care pot intra la examen și atunci se va organiza - atenție!, vorbesc de Evaluare Națională, deci Evaluarea Națională se ține, începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată - pentru copiii însă care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie”, a spus Klaus Iohannis.

În privința Bacalaureatului, pentru elevii care nu pot veni la prima sesiune, se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune de Bacalaureat, în august.

 






comentarii
2 comentarii

unii au voie
altii,posibil abuz,nu o sa aiba voie
povesti cu temperatura etc
penibil si bataie de jic la adresa absolventilor
adi3
28.05.2020 17:01
Unii fac plajă la Ocna, alții fac plajă la lumânare ! După noroc...
Eulalia Covrig
28.05.2020 18:48
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA