Tribuna
Comunicat de presa
Terapia Intensivă Neonatală a rămas fără trei ventilatoare! Baby Care, cel mai amplu proiect al Maratonului, are încă nevoie de susţinere
Sorana MAIER
12795 vizualizari
Terapia Intensivă Neonatală a rămas fără trei ventilatoare! Baby Care, cel mai amplu proiect al Maratonului, are încă nevoie de susţinere
Parte din alergătorii Baby Care © Isabela Paulescu

"Dăm startul în viaţă", proiectul Asociaţiei Baby Care a fost cel mai mare şi mai susţinut proiect al Maratonului Sibiu 2017, reuşind să strângă în jurul său un număr uimitor de oameni care au alergat sau care au hotărât să doneze bani pentru dotarea Terapiei Intensive Neonatale. Din drag de copii şi de medicii care îşi dăruiesc şi ei o mare parte din propriul suflet acestor micuţi.
1031 copii şi adulţi, minunaţi, inimoşi şi generoşi - cum îi numeşte medicul neonatolog Livia Ognean, şeful Secţiei Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu şi preşedintele Baby Care - au alergat anul acesta pentru ca cei mici să se poată bucura de căldura şi siguranţa a trei noi incubatoare, pentru ca startul lor în viaţă să fie mai bun, mai uşor.
1031 copii şi adulţi au plătit taxe de participare pentru a alerga, pentru a aduce bucurie în familiile celor câteva sute de copii care vor "locui" şi lupta pentru viaţă în anii care vin prin cele trei noi incubatoare. 

  • "1088 oameni frumoşi şi generoşi au ales să suţină alergătorii înscrişi pentru proiectul nostru şi promisiunile de plată au depăşit costurile celor trei incubatoare. Ştim însă, din anii trecuţi, că nu toţi îşi onorează susţinerile. Nu ştim de ce. Dar ştim să vă spunem că în săptămâna premergătoare maratonului unul din cele trei ventilatoare neonatale mai vechi - aparate care ajută nou-născuţii şi prematurii să respire, să trăiască - s-a stricat. Şi am aflat că fabrica nu mai produce piese de schimb pentru acel model de ventilatoare. Şi ne-am bucurat tare pentru că proiectul nostru a adunat susţineri multe. Părea că vom putea nu doar cumpăra cele trei incubatoare, ci vom reuşi să înlocuim foarte curând şi ventilatorul defect", spune dr. Livia Ognean.

S-au strâns 69% din toţi banii

Proiectul a avut promisiuni de plată în valoare de 160.000 lei din partea susţinătorilor. Din această sumă, până acum s-au strâns 109.000 lei sumă insuficientă pentru achiziţionarea şi a unui ventilator.
Acesta din urmă respiră practic în locul acelor copii care nu o pot face singuri. Şi dacă în unele cazuri, un nou - născut are nevoie de ventilator doar una sau două săptămâni, sunt şi situaţii când un copil stă două luni sau chiar patru luni conectat la ventilator.

  • "Avem aşadar nevoie de susţinerea şi de ajutorul vostru pentru a reuşi să rămânem printre cei mai buni, pentru a da cel mai bun start în viaţă copiilor noştri! Ar fi minunat dacă promisiunile de plată ar fi onorate! Ar fi minunat pentru sute de mici mogâldeţe care luptă cu o dârzenie greu de descris pentru fiecare respiraţie, pentru fiecare gram de greutate, uneori pentru fiecare mişcare .... Eu nu pot decât să vă rog din suflet să fiţi alături de noi. Şi nu am cuvinte să descriu senzaţia pe care o ai atunci când o palmă micuţă cât un deget cuprinde un deget, ca o rugăciune uneori, ca o mulţumire altădată ... Vă mulţumesc şi vă aştept alături de noi, să împlinim împreună şi acest proiect pentru copiii noştri!", spune dr. Livia Ognean.

Din partea Ministerului Sănătăţii veştile pentru anul acesta nu sunt bune, în condiţiile în care nu se anunţă nicio investiţie nouă, iar Terapia Intensivă va trebui să se descurce cu ajutorul celor din afară, care o susţin.

Inimile mari din jurul proiectului

Proeictul asociaţiei Baby Care a strâns în jurul său o forţă impresionantă. Peste 1.000 de oameni au alergat şi peste 1.000 au anunţat că vor dona bani pentru aparatura destinată îngrijirii nou - născuţilor.
În mod tradiţional cel mai mare şi mai susţinut proiect al Semimaratonului Sibiu, anul acesta maratonul Sibiu 2017, proiectul "Dăm starul la viaţă" înseamnă mulţi oameni cu inimă mare. 
Oana Jurj, ambasador Baby Care şi una dintre cele mai implicate mame în acest proiect, alături de Patricia Corcoveanu şi Gabriela Hila, au reuşit să convingă prin acţiunea lor şi au strâns sume mari de bani, aproape cât pentru jumătate de incubator. O singură persoană.

De la dreapta la stânga: Livia Ognean, Oana Jurj, Carmen Hila
De la dreapta la stânga: Livia Ognean, Oana Jurj, Carmen Hila

La rândul lor, Anca Mărginean Barbu şi Radu Nechifor au alergat pentru proiect.

Cei care au anunţat că vor susţine proiectul încă o pot face, până la data de 1 iulie 2017.

 


comentarii
1 comentarii

Eu nu inteleg de ce este nevoie de astfel de ventilatoare in situatia in care primaria ar putea oferi pacientilor un spectacol gratuit de circ sau de artificii cu performeri internationali . Chiar nu aveti deloc respect pentru cultura? Incredibil!!
Un spectator
22.06.2017 15:15
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia