Tribuna
Teodorovici, preşedintele ţării?! "România ar avea o şansă foarte mare cu un astfel de preşedinte!"
Teodorovici, preşedintele ţării?!

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri că doreşte să candideze la Preşedinţia şi că România ar avea o şansă foarte mare cu el la Cotroceni. Ministrul de Finanţe nu este la prima declaraţie de acest gen, Teodorovici manifestându-şi şi în trecut disponibilitatea de a deveni preşedintele ţării.

  • "Important este că am spus acest lucru, pe care alţi politicieni văd că nu-l declară. Nu văd de ce toată lumea se teme, de parcă ar fi un tabu. Încă o dată, repet, dacă eşti politician şi nu vrei să fii ipocrit cum din păcate marea parte a clasei politice este astăzi, spui şi e normal să aspiri. E normal să te gândeşti şi la alte funcţii mai înalte, dacă tu crezi că poţi să faci bine pentru această ţară, e normal să spui că te duci către o poziţie mai înaltă, din care poţi să faci mai mult bine", a declarat Teodorovici.

Întrebat dacă nu încurcă socotelile de partid, Teodorovici a explicat că nu intră în divergenţă cu linia partidului din care parte.

  • "Dincolo de a fi membri de partid suntem oameni şi, totuşi, cred că avem şi noi dreptul să ne exprimăm opinia, punctul de vedere. Nu intră în divergenţă cu linia partidului. Ar fi foarte bine ca oamenii care se uită la noi să vadă în politicieni oameni corecţi, care nu au nimic de ascuns, care spun ceea ce gândesc, ar fi cel mai bine. Decât să spună: ştiţi, nu mă interesează, n-am nicio treabă, dar în spate să faci tot felul de mişcări de genul acesta tipice nouă, cred că e bine să spui clar", a firmat ministrul de Finanţe.
  • "E normal să mă gândesc şi la un astfel de lucru în anii care urmează", a adăugat Teodorovici.

Întrebat dacă se vede preşedinte, Eugen Teodorovici a răspuns:

  • "Cred că România ar avea o şansă foarte mare cu un astfel de preşedinte".

Invitat la TVR 1 marţi seara, Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus că intenţionează să candideze "cândva" la funcţia de preşedinte al României, însă vrea să fie o surpriză.
Şeful de la Finanţe a evitat să spună dacă va candida din partea PSD: "Sunt multe variante politice posibile". 
Privitor la candidatul PSD la preşedinţie în acest an, Teodorovici a afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare, din mai, se va face analiza de rigoare în partid: 

  • "Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi Coaliţia decid". 

În prezent, Teodorovici nu deţine o funcţie de conducere în PSD, aşa încât nu va fi unul dintre cei care decid cine va fi viitorul candidat al PSD la prezindenţiale. 

  • "PSD-ul nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD-ul poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru", a mai spus Teorodovici, convins că PSD îl poate bate pe preşedintele Klaus Iohannis, la alegerile prezidenţiale din acest an.

 

comentarii
2 comentarii

Eugen Orlando Teodorovici este un mándru ortodox román ?
ger
22.03.2019 13:27
Are vreo importanta?
TomTom
22.03.2019 15:53
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia