Tribuna
Temperaturile sunt tot mai scăzute. Medicii ne spun cum să trecem sănătoși peste perioadele geroase
Laura BUCIU
2562 vizualizari
Temperaturile sunt tot mai scăzute. Medicii ne spun cum să trecem sănătoși peste perioadele geroase
© Răzvan NEGRU

Este tot mai frig și ar trebui să facem tot ce ne stă în putință pentru a nu ajunge la spital. În acest sens, medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu ne recomandă să evităm deplasările prin ger și expunerea prelungită la frig, să respectăm regulile simple de igienă: spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, pentru evitarea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și să respectăm un regim de viaţă sănătos, cu o alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare.

În cazul în care este necesar să ieșim afară, în  frig,  medicii ne recomandă să folosim căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a nu suferi degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie să evităm automedicația și să consultăm medicul.

„Specialiștii în sănătate publică recomandă ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător. Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon”, spun reprezentanții DSP Sibiu.

Aceștia reamintesc importanța vaccinării antigripale, aceasta fiind cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit. În județul Sibiu mai sunt disponibile circa 4.000 doze de ser imunizant pentru sezonul gripal 2017-2018.

În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății sunt imunizate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA