Continental
Tribuna
Telefonul mobil în şcoală. "Să interzici ceva nu înseamnă întotdeauna că ai și rezolvat o problemă!"
Telefonul mobil în şcoală.

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, crede că telefonul mobil nu trebuie interzis în şcoli, pentru că a devenit un instrument de lucru util.

  • "Să interzici ceva nu înseamnă întotdeauna că ai și rezolvat o problemă, de aceea nu sunt adepta acestor măsuri radicale, cu atât mai mult cu cât telefonul a devenit un instrument de lucru, să învățăm să-l folosim ca atare! Eu predau la Politehnică și cu unul dintre cursanții mei am trăit următoarea întâmplare (...). Un student era cu ochii în telefon. Am trecut o dată, nu i-am făcut observație. Am trecut a doua oară, nu i-am făcut observație, a treia oară l-am întrebat: 'N-ai mai terminat de scris mesajul?' Răspunsul a fost: 'Urmăresc cursul'. Noi le dăm studenților cursul în format electronic. El avea cursul pe telefon, mi-am cerut scuze", a declarat Andronescu, la lansarea unui studiu realizat de "Salvați Copiii" pe tema utilizării internetului de către copii, scrie Agerpres. 

Ministru Educaţiei a explicat şi ce au de făcut profesorii atunci când constată că elevii nu sunt atenţi la ore din cauza telefonului mobil.

  • "Eu cred că profesorul e cel care gestionează subiectul acesta, nu trebuie să-i spună ministrul ce să facă, profesorul e cel care manageriază clasa în ora pe care o predă și are toate drepturile și toată pregătirea să facă acest lucru sau ar trebui să o aibă (...) să gestioneze în mod corespunzător. Adică, eu, ca profesor, am autoritatea orei pe care o predau și știu ce am de făcut în timpul orei, nu trebuie să-i sfătuiesc eu ce să facă, nu sunt școlile identice, nu sunt clasele identice, nu sunt copiii identici, adaptarea metodelor pedagogice la ceea ce reprezintă clasa respectivă e calea pe care profesorul trebuie să managerieze ora", a afirmat Andronescu.

 

comentarii
2 comentarii

Ministrul este o persoană numită politic. Chestiunea în speță nu ține de părerea sau dorința ministrului. Nu e cazul să-și dea cu părerea câtă vreme chestiunea nu este inclusă în programul de guvernare. Acest lucru trebuie să facă obiectul unei prevederi legale.
Un cititor
06.02.2019 19:59
Hmmm... daca era in sala de curs alaturi de ditamai prof. univ. dr. care ii preda cursul, ce nevoie mai avea sa urmareasca cursul online? o verifica pe dna ministru daca stie cursul? credeti ca toti elevii sunt "eminenti" ca studentul in cauza si urmaresc lectia online? sa fim seriosi! Dna ministru prin ceea ce spune incurajeaza debandada>>> In alte privinte stie sa fie categorica, altele le lasa la latitudinea profesorului. fiti consecventa doamna! Ori,ori! INu prea exista cale de mijloc...
@@@
07.02.2019 06:20
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia