Tribuna
PNL
Teatru, dans, film, muzică și spectacole pentru copii, sub același acoperiș, la Teatrul „Radu Stanca”
Teatru, dans, film, muzică și spectacole pentru copii, sub același acoperiș, la Teatrul „Radu Stanca”
Bunici, părinți, tineri și copii de toate vârstele vor avea în următoarele trei luni un program bogat de spectacole la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, ce va aduce pe scenă teatru, dans, muzică live, filme și cele mai îndrăgite reprezentații pentru copii.


Luna octombrie va aduce la Sibiu o nouă Microstagiune BRD și un spectacol de teatru dans de și cu Judith State, iar noiembrie va aduce publicului ultimele două reprezentații din acest an, cu spectacolul „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, și trei zile cu filme nordice.
Pentru finalul de an, în luna decembrie, TNRS a programat zece reprezentații ale unuia dintre cele mai frumoase spectacole de iarnă „Țesătorul de vise - Poveste de Crăciun”, în regia cunoscutului actor și regizor Florin Coșuleț, dar și unul dintre cele mai îndrăgite spectacole pentru copii, „Frozen - Regatul înghețat”. Oferta culturală a naționalului sibian din perioada octombrie – decembrie va aduce publicului de toate vârstele nu mai puțin de 73 de spectacole și evenimente culturale.


„Emlék”, un spectacol de teatru - dans de și cu Judith State


După premiera din București, Sibiul este prima destinație de turneu a spectacolului de teatru - dans „Emlék”, un spectacol de și cu Judith State, cu muzică electronică live adusă de de Radu Dumitriu. Acesta va fi prezentat la TNRS – Sala Studio (strada Emil Cioran) în data de 24 octombrie.
„Emlék este un performance autobiografic ce aduce în discuție conexiunea cu originile, efectul implacabil al legăturii cu acestea și modul în care energiile predominante din timpul copilăriei prefigurează structurile vieții de adult. Ideea performance-ului s-a născut în timp, în parte din respectul și atașamentul profund față de bunicii mei care m-au crescut în prima parte a copilăriei și din conversațiile avute cu ei în ultimii ani legate de acea perioadă, de familia mea și de legătura inerentă cu rădăcinile mele ungurești. Apoi, în egală măsură, din întâlnirea cu muzicianul Radu Dumitriu cu care împărtășesc o viziune comună asupra abordării și desfășurării unui proces de lucru, asupra ideii de familie și a importanței memoriei colective a acesteia (...)”, spune Judith State.


Trei zile cu filme din Islanda, Norvegia, Finlanda, Danemarca și Suedia, la Festivalul de Film Nordic


În perioada 25 – 27 octombrie, la TNRS – Sala Mare va avea loc prima ediție a Festivalului de Film Nordic, eveniment găzduit de naționalul sibian ce va aduce publicului din Sibiu un program cu cele mai reprezentative filme din țările nordice: 25 octombrie, ora 19, TNRS – Sala Mare - Compilație de scurt metraje - Festivalul de Film Nordic; 26 octombrie, ora 15, TNRS – Sala Mare - "The Ambassador" / Documentar / 2011 / Danemarca, Regia: Mads Brugger; 26 octombrie – ora 17, TNRS – Sala Mare - "The Happiest Day In The Life Of Olli Maki" / Dramă / 2017 / Finlanda, Regia: Juho Kuosmanen; 26 octombrie 2019 – ora 19, TNRS – Sala Mare -  "Sparrows" / Dramă / 2016 / Islanda, Regia: Rúnar Rúnarsson; 27 octombrie – ora 16.30, TNRS – Sala Mare - "Blind" / Dramă / 2014 / Norvegia, Regia: Eskil Vogt; 27 octombrie – ora 18.30, TNRS – Sala Mare - "Call Girl" / Dramă - True Story / 2012 / Suedia, Regia: Mikael Marcimain.


"Andrieș iese la pensie", cu casa închisă la Sibiu


„Andrieș iese la pensie” - astfel se numește turneul în cadrul căruia Alexandru Andrieș va susține în data de 8 octombrie un concert la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.
"Alexandru Andrieș este fără discuție cel mai creativ artist al ultimilor 35 de ani, cu peste 80 de materiale discografice și peste 3.000 de concerte. Muzician, arhitect, poet, artist plastic, simbol al unei generații și mentor al următoarelor generații, Alexandru Andrieș este un artist unic, iar întâlnirile cu el devin evenimente de neuitat", spun reprezentanţii TNRS.
Biletele pentru concertul Alexandru Andrieș din Sibiu s-au epuizat.


„Frozen - Regatul înghețat” și „Țesătorul de vise - Poveste de Craciun”


Luni, 2 decembrie, TNRS va găzdui unul dintre cele mai îndrăgite spectacole pentru copii „Frozen - Regatul înghețat”, un spectacol muzical în limba română, cu dansuri și momente de balet unice, costume și decouri de basm care îi vor purta pe cei mici în lumea de basm a personajelor lor preferate: Prințesa Anna, Regina Elsa, Hans, Kristoff și Olaf. La cererea publicului, anul se va încheia la TNRS cu zece reprezentații ale spectacolului „Țesătorul de vise - Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coșuleț.
Informații pe larg despre programul de spectacole sunt publicate pe site-ul oficial al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (www.tnrs.ro/program). Biletele pentru toate spectacolele TNRS pot fi cumpărate online, fără niciun cost suplimentar, de pe site-ul oficial al Teatrului, din Agenția Teatrală (strada Nicolae Bălcescu, nr. 17) sau de la intrare în sala de spectacol, în limita locurilor rămase disponibile.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia