Continental
Tribuna
Taxă specială pentru terase. Astrid Fodor: „Primăria Sibiu continuă să adopte măsuri care să genereze efecte pozitive pe termen lung asupra dezvoltării economice a Sibiului”
Sorana MAIER
1797 vizualizari
Taxă specială pentru terase. Astrid Fodor: „Primăria Sibiu continuă să adopte măsuri care să genereze efecte pozitive pe termen lung asupra dezvoltării economice a Sibiului”
© Arhivă

Primarul Sibiului, Astrid Fodor va propune, în ședința ordinară a Consiliului Local Sibiu din 28 mai, înlocuirea taxei de ocupare a domeniului public pentru terase cu o taxă specială pentru amplasarea teraselor.

“Pentru a încuraja și susține mediul de afaceri local, Primăria Sibiu continuă să adopte măsuri care să genereze efecte pozitive pe termen lung asupra dezvoltării economice a Sibiului. Terasele fac parte din farmecul Sibiului, atât pentru sibienii care își petrec timpul liber în centru, cât și pentru turiștii care vizitează orașul, reprezentând un pilon important în turismul local. Acesta este unul dintre motivele pentru care am extins pietonalul din centrul istoric și vom continua să eliberăm de mașini noi zone, făcând loc Sibiului frumos, inclusiv acestor terase. În sensul sprijinirii proprietarilor acestor structuri, voi propune Consiliului Local înlocuirea taxei de ocupare a domeniului public cu o taxă specială de amplasare a teraselor. Am ales această variantă deoarece terasele sunt amplasate pe domeniul public aproape pe tot parcursul anului și, de aceea, se pot încadra în altă categorie decât ocuparea temporară a domeniului public”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Taxa specială ar urma să fie aplicată proprietarilor de hoteluri, restaurante, cafenele și baruri care doresc amplasarea de terase pe domeniul public. În acest an dificil, cuantumul taxei a fost stabilit la o valoare modică, de 0,5 lei/mp/zi.

Dacă este aprobată de Consiliul Local, noua taxă va fi percepută începând din luna iunie. O facilitate oferită operatorilor în acest context dificil se referă la modalitatea de plată a taxei. Dacă înainte aceasta trebuia achitată în avans pentru a obține avizul de ocupare a domeniului public, anul acesta, taxa specială pentru amplasarea teraselor va putea fi plătită până la finalul perioadei de valabilitate a avizului emis, dând astfel timp operatorilor să înceapă să încaseze după redeschidere, transmite Primăria Sibiu.

© Arhivă


comentarii
1 comentarii

Nu mai vor banii înainte ,ca la curve?!?
Dana
28.05.2020 09:46
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia