Tribuna
Jidvei
Târgul de Crăciun se deschide în 15 noiembrie. Sibiul, împodobit pentru sărbătorile de iarnă, la 25 de grade
Târgul de Crăciun se deschide în 15 noiembrie. Sibiul, împodobit pentru sărbătorile de iarnă, la 25 de grade
Ca de obicei, Crăciunul vine mai devreme la Sibiu. Anul acesta, Târgul de Crăciun va fi deschis în 15 noiembrie, la ora 19, evenimentul urmând să adune mii de spectatori, așa cum s-a întâmplat la fiecare ediție. Turiști din țară și străinătate au venit în număr mare de fiecare dată la inaugurarea Târgului de la Sibiu, comparat de unii cu "fratele" său de la Viena.


De altfel, împodobitul festiv al orașului a început deja de la jumătatea lunii octombrie, când temperaturile erau mai degrabă de vară.


"Iluminatul de sărbători pe principalele bulevarde va fi pus în funcţiune în preajma sărbătorilor de iarnă. În paralel, va începe şi montarea iluminatului de sărbători în centrul istoric, mai ales în Piaţa Mare, pentru a fi pregătit în 15 noiembrie, de inaugurarea Târgului de Crăciun", spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.


Potrivit acesteia, iluminatul de sărbători este alcătuit din peste 600 de figurine luminoase pentru stâlpi, peste 2.500 de metri de ţurţuri şi perdele luminoase, mai mult de 5.000 de metri de şiruri luminoase, precum şi globuri şi ghirlande luminoase care vor împodobi bradul de Crăciun din Piaţa Mare.
Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană.
Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.
Evenimentul este organizat de Asociația Events For Tourism și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

 

Andra MARINESCU
Laura BUCIU

 

 

© Arhiva


comentarii
4 comentarii

Tot cu bradul acela conserva?
22.10.2019 20:44
E prea devreme! daca se impodobea orasul incepand cu 29 noiembrie, adica inainte de Sf. Andrei era perfect. dar, te poti pune cu dna Astrid?
22.10.2019 20:46
Bulevardele arata saracacios. Tot aceleasi ornamente de ani de zile.
Alex
22.10.2019 22:39
faina poza din arhiva cu bradul Brad si nu in kitch metalic pe post de brad. Dar din cate am inteles cona fodor ne strica si acest Craciun si ingroapa targul ce era atat de frumos al Sibiului cu o hidosenie metalica.
un sibian
23.10.2019 15:04
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia