FITS 2024
Tribuna
Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide fără restricții, dar cu grijă pentru energie
Laura BUCIU
4328 vizualizari
Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide fără restricții, dar cu grijă pentru energie

A 15-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu are loc anul acesta între 11 noiembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, în Piața Mare din Sibiu, fără niciun fel de restricții, după anii pandemiei. Sunt anunțate ateliere pentru copii, colțuri instagramabile, photocornere și atmosferă autentică de Crăciun.

După doi ani în care Târgul de Crăciun din Sibiu a fost nevoit să își restrângă parțial activitatea din cauza pandemiei, în această iarnă Sibiul va primi evenimentul din nou în întreaga lui splendoare și cu multe noi puncte de atracție, de la ateliere pentru copii la colțuri instagramabile, photocornere sau experiențe teatrale boutique, unde copiii vor putea asculta povești interesante. Noi vor fi și proiecțiile de pe fațadele clădirilor simbol ce formează Piața Mare, ce vor oferi o atmosferă aparte Târgului de Crăciun din Sibiu.

În 26 octombrie au început și înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun, iar în primele 24 de ore s-au ocupat peste 80% dintre locurile disponibile destinate grupelor organizate de către școli și grădinițe.

Pentru cei care doresc să se înscrie la activitățile din atelier, locurile rămase disponibile pot fi verificate la această adresă: https://targuldecraciun.ro/atelierul-lui-mos-craciun/.

Înscrierile pentru expozanții ce vor da culoare ediției din acest an a Târgului au început mult, mult mai devreme, încă din luna mai, iar cei care vor participa au trecut printr-un riguros proces de selecție. Astfel, toți au avut timpul necesar pentru a se pregăti temeinic pentru ediția din acest an și pentru a oferi o paletă cât mai largă și interesantă de produse. În total, la ediția din acest an vor participa 110 expozanți care provin din 20 de județe ale țării.

„Pentru că problemele de mediu ne privesc pe toți, organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu au aprofundat soluții pentru protejarea mediului. Instalațiile de iluminat sunt construite cu becuri economice, iar programul de iluminat va fi adaptat la nivelul de lumină, astfel încât beculețele să se aprindă doar în momentul în care chiar are sens. La fel, toate ambalajele de unică folosință utilizate de cei care oferă produse alimentare sau băuturi sunt biodegradabile, pentru un impact minim al deșeurilor asupra mediului”, au transmis organizatorii.

„Așteptăm de prea mult timp momentul în care putem organiza Târgul de Crăciun din Sibiu fără niciun fel de restricții și ne-am pregătit intens pentru a depăși edițiile anterioare pandemiei ca dimensiuni, ca număr de expozanți, ca puncte de atracție pentru vizitatori și, cel mai important, ca atmosferă. Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare pentru români, iar la Sibiu vrem să o sărbătorim cu tot fastul. Vă așteptăm pe toți la Târg!”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu.

Târgul de Crăciun din Sibiu este cel mai longeviv eveniment de profil din țară. Inițiat în anul 2007, an în care Sibiul deținea titlul de Capitală Culturală Europeană, Târgul din Sibiu a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.

 

.


comentarii
7 comentarii

Asta da, deci targ cu luminile stinse --dar daca e vorba de ceva spectacole maneliste si extra vagante becuri mii si mii si de ce nu si artificii cu nemiluita -- bani?? de unde sefu ? taci ma -- marim taxele
28.10.2022 20:00
N-au progresiștii liberali nicio treabă cu Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos! Ei au treabă cu târgul , nu cu Crăciunul. Mici și bere burta cere!
Un cititor
28.10.2022 21:21
Nici un pandemie nu au fost "nevoiti" sa ia masuri, nu scria absolut nicaieri ca sunt obligati sa ceara certificate sau sa faca alte minuni. Dovada si ca peste tot in Romania, la targurile de Craciun, nu s-au aplicat regulile de la Sibiu de anul trecut. Trebuiau dati in judecata.
ike
29.10.2022 11:58
@un cititor
Asa, si? Alea, berea si micii, nu sunt sfinte? Pentru mine sunt! Orice targ de Craciun nu e religios, e doar o chestie care se tine in preajma si in timpul Craciunului. Nu trebuie sa fii progresist ca sa intelegi asta, ci doar om normal, nu habotnic.
ike
29.10.2022 12:00
@ike
În mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă!
Un alt cititor
29.10.2022 13:01
Pai mai bn nu il mai deschideti...faceti economie la curent si in primarie ard becuriile non stop...trebe schimbati toti de la conducere
Ady
29.10.2022 20:59
ai fost la nasterea lui hristos iai taiat burcul sa numai mananci mici si sa bei bere ca se umfla in tine
bp
30.10.2022 11:33
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica