Tribuna
PNL
Târg de mere în Mărginimea Sibiului
Târg de mere în Mărginimea Sibiului

Locuitorii din satele Fântânele (Cacova) și Sibiel lansează invitația la cea de-a  VII-a ediție a Târgului și degustării de mere din soiuri tradiționale vechi, care va avea loc în următoarele două duminici.

În 18 octombrie 2020, orele 12.00 – 16.00, va avea loc in zona Căminului Cultural din Fântânele; iar în 25 octombrie 2020, orele 11.00–16.00, in zona Pavilonului(Caminul cultural) din Sibiel.

Cele două evenimente, oferă vizitatorilor posibilitatea să participe la o degustare de mere din soiuri vechi și astfel să își amintească sau să descopere soiul sau soiurile preferate, să achiziționeze soiuri de mere și pere pe care nu le mai găsiți în comerțul actual, dar și nuci, must de mere, oțet de mere, bostani de tara si alte produse locale; să contribuie astfel la salvarea de la dispariție a acestor soiuri vechi și la conservarea  acestei bogății genetice locale.

Evenimentul creează și posibilitatea unei plimbări prin livezile celor două sate cu soiuri de mere și pere vechi de peste 200 ani, aflând noi povești locale.

„Într-o scurtă plimbare, aveți ocazia să redescoperiți cele două localități și din perspectiva unei frumoase povești a pomiculturii românești, să regăsiți gustul merelor din copilăria dvs. și să vă bucurați de un peisaj rural veritabil, dominat încă de imaginea livezilor-fâneață. Vă precizăm că de pe situl www.traiverde.ro  puteți descărca Broșura de prezentare a soiurilor de măr și păr din zona Sibiel - Fântanele,   Pliantul de prezentare a circuitului ecomuzeu din zona satelor Sibiel și Fântânele dar și foarte multe alte informații legate de pomicultura tradițională din zonă.”, transmite Federația Trai Verde

Târgul se va desfășura cu respectarea măsurilor specifice în contextul pandemiei Covid 19. Purtarea măștii este obligatorie în perimetrul de desfășurare al târgului și pe toată perioada desfășurării lui, atât pentru producători, cât și pentru vizitatori.

 

comentarii
1 comentarii

Merele din FINTINELE SIBIU sint gustoase si aromate încît nici virusul PCR SI PSD nu le-au deteriorat si alterat. Mîncati cu încredere,,POFTA BUNA,,NICU FRANKFURT.
NICU FRANKFURT
16.10.2020 08:39
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia