Tribuna
SEVIS
Tânărul clarinetist de 16 ani, protagonistul unui turneu de primăvară, organizat cu susţinerea Institutului Polonez
Tânărul clarinetist de 16 ani, protagonistul unui turneu de primăvară, organizat cu susţinerea Institutului Polonez

În perioada 8-22 aprilie, în trei săli de concert din România se va desfășura un turneu inedit, susţinut de Institutul Polonez din Bucureşti, care va avea în centru prezentarea lucrării lui Witold Lutoslawski – ”Preludii dansante pentru clarinet şi orchestra”, în interpretarea tânărului clarinetist, în vârstă de 16 ani, Petru Pane.

Programul de la Sibiu o va mai avea ca solistă pe pianista Oxana Corjos, care va prezenta ”Fantezia pentru pian și orchestră în la minor” de R. Schumann. Evenimentul va fi transmis online pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al Filarmonicii Sibiu.

Concertul de la Sibiu este programat joi, 8 aprilie, de la ora 19, la Sala Thalia, alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu dirijată de Gheorghe Costin iar programul va mai cuprinde și ”Variaţiunile şi fugă pe o temă de Mozart” de Max Reger.Evenimentul va debuta cu prezentarea compoziției ”Preludii dansante pentru clarinet şi orchestra”de Witold Lutoslawski, în interpretarea clarinetistului Petru Pane.

Născut in anul 2004 într-o familie de muzicieni, Petru Pane începe de timpuriu studiul pianului ca elev extern la Liceul "George Enescu". După patru ani, interesul său se îndreaptă către clarinet studiind acest instrument cu pasiune la clasa profesorului Ovidiu Căplescu, la Şcoala de muzică nr. 3. În noiembrie 2018 îşi face debutul solistic cu Filarmonica “Mihail Jora” Bacău dirijată de Ovidiu Bălan, după care cântă ca solist cu Orchestra Inginerilor București. Câștiga premiul I la Concursul național “Victor Giuleanu” (2019) și este selecționat de Fundația “Remember Enescu” pentru a participa la concertul de gală ce a avut loc in luna mai la Filarmonica “Ion Dumitrescu”. Este selectionat în Orchestra Simfonietta fiind cel mai tânăr suflător din istoricul orchestrei. În septembrie 2019 este invitat în cadrul prestigiosului festival "George Enescu" pentru a susține două scurte recitaluri, iar în luna octombrie debutează ca solist la Ateneul Roman în cadrul stagiunii "Clasic e fantastic". Anul 2020 aduce tanarului clarinetist participarea la turneul national "O harpă de poveste", în care cântă alături de Maria Bâldea şi Oxana Corjos. În decembrie 2020 câştigă Premiul I la prestigiosul concurs international “Sava Dimitrov”, jurizat de personalitati de prim rang ale scenei international. Concertul este realizat în parteneriat cu Institutul Polonez din București și va fi transmis online pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al Filarmonicii Sibiu, cu începere de la ora 19.

Programul serii va fi alcătuit din: Max Reger – Variaţiuni şi fugă pe o temă de Mozart, Witold Lutoslawski - Preludii dansante pentru clarinet și orchestră de cameră și R. Schumann - Fantezia pentru pian și orchestră în la minor.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia