Tribuna
Sute de amenzi pentru casele neîntreţinute din centrul istoric, parcări sau creşterea animalelor în oraş
Sorana MAIER
2605 vizualizari
Sute de amenzi pentru casele neîntreţinute din centrul istoric, parcări sau creşterea animalelor în oraş
Poliţia Locală Sibiu a dat luna trecută peste 1.100 de amenzi, în valoare totală de 230.505 lei, cele mai multe dintre ele pentru parcări neregulamentare, dar şi pentru faţade neîntreţinute, comerţ cu animale în Sibiu sau depozitarea gunoaielor pe domeniul public.

 

512 amenzi au fost doar pentru accesul, staţionarea sau circulaţia auto neregulamentară, alte 121 de amenzi pentru oprirea autoturismului în locuri nepermise, adică în zona indicatoarelor “Oprire interzisă”, în zona trecerilor de pietoni, pe pistele pentru biciclete, în staţiile de autobuz sau în intersecţii, şi 103 sancţiuni au fost aplicate pentru parcarea în locuri cu folosinţă exclusivă, adică în locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi sau în locuri pentru care se plăteşte taxă de rezervare.
Nu au lipsit nici sancţiunile pentru circulaţia pe căi cu acces interzis, inclusiv circulaţia în sens invers pe străzile cu sens unic, pentru circulaţia pe drumurile publice cu căruţa, pentru blocarea căilor de acces sau pentru traversarea pietonilor prin locuri nepermise.

  • "14 sancţiuni au fost aplicate proprietarilor care nu şi-au întreţinut sau reparat corespunzător imobilele sau nu au păstrat curăţenia pe proprietăţi; amenzile au fost aplicate pentru imobile de pe strada 9 Mai, Movilei, Ocnei, Mol-dovei şi Pădurea Dum­brava", se arată într-un co­-mu­nicat al Primăriei Sibiu.

Mai multe amenzi au fost aplicate pentru depozitarea de gunoaie sau materiale pe domeniul public, în alte locuri decât cele special amenajate. Cea mai mare amendă a fost aplicată unui cetăţean care a depozitat gunoaie pe strada Fabricii – 550 de lei. Alte patru sancţiuni au fost aplicate pentru faptul că persoanele respective nu au păstrat curăţenia la locul de depozitare a gunoaielor.
8 amenzi au fost aplicate pentru amplasarea de afişe publicitare în alte locuri decât cele permise, trei dintre aceste amenzi fiind în cuantum de 5.000 de lei pentru lipirea de afişe pe Aleea Biruinţei, Calea Dumbrăvii şi pe strada Negoveanu.
5 sancţiuni au fost aplicate pentru creşterea animalelor mari în oraş, interzisă în municipiul Sibiu prin legislaţia locală şi  5 procese-verbale au fost încheiate pentru arderea de resturi vegetale pe străzile Distribuţiei, Alba Iulia, Viitorului, Pomicultorilor.
În domeniul disciplinei în construcţii, Poliţia Locală a aplicat 14 sancţiuni pentru execuţia sau desfiinţarea fără autorizaţie a lucrărilor de construcţie. Cea mai mare amendă a fost aplicată unui proprietar de pe strada George Topârceanu – 5.000 de lei, alte două amenzi de câte 3.000 de lei fiind aplicate pentru con-strucţii ilegale pe străzile Prejbei şi D.D. Roşca.
În ceea ce priveşte liniştea şi ordinea publică, un local din Piaţa Mică a primit o amendă de 1.000 lei pentru tulburarea liniştii publice în orele de linişte iar patru sibieni au fost amendaţi pentru consumul de alcool în exces.

 


comentarii
1 comentarii

stie primaria sa amendeze
da sa ajute omul cu un credit,sa ii scad din impozt daca face fatada ,etc,etc NU STIE si nici NU VREA
ardeo
10.05.2016 19:55
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA