Tribuna
Jidvei
Șura Culturală Gușterița, transformată într-un "palat al copiilor", organizează un bazar pentru strângere de fonduri
Andra MARINESCU
1424 vizualizari
Șura Culturală Gușterița, transformată într-un
© Facebook
Șura Culturală Gușterița are nevoie de ajutor pentru a se dezvolta. Proiectul transformării unei șuri vechi din Gușterița într-un "palat al copiilor" va presupune activități gratuite pentru cei mici, dar până când vor debuta aceste programe Șura trebuie sprijinită. Astfel, sâmbătă, 11 iulie, de la ora 9.30, va fi organizat un bazar pentru strângere de fonduri.


"Haideți să organizăm împreună primul eveniment în Șura Culturală din Gușterița, unde să ne cunoaștem și să vedeți ce am/ați realizat până acum. Astfel, în data de 11 iulie, în curtea Șurii noastre dragi, care a prins contur și putere, vom avea activități pentru copii, prăjituri făcute de membrii comunității, limonadă, cafea, muzică live, obiecte folosite în stare foarte bună și obiecte noi, pe care le vom pune la vânzare, cu scopul de a strânge banii pentru următorul pas: geamurile Șurii. Va fi o zi pe cinste, petrecută cu oameni minunați", spun organizatorii.
Cei care vor să facă parte din acest proiect pot aduce, până joi, 9 iulie, între orele 16 - 20, la sediul de pe strada Mălinului nr. 4 din Sibiu, obiecte folosite în stare bună sau noi, de care s-ar putea bucura altcineva.
Bazarul se va desfășura până la ora 13.30, iar detalii suplimentare sunt disponibile la numărul de telefon 0743006806.


Cum a luat naștere proiectul


Asociația "Dia.Logos" și Asociația "Dono" își propun crearea unui centru educațional, cultural și social pentru copiii din comunitatea Gușterița, prin transformarea șurii din curtea Parohiei Gușterița într-un spațiu potrivit activităților educaționale, culturale și sociale gratuite pentru copiii comunității. 
Conform inițiatorilor proiectului, Șura Culturală va fi formată la parter dintr-o sală multifuncțională pentru cursuri gratuite de muzică, teatru, limbi străine, ateliere creative, vizionări de filme educaționale, iar la mansardă va fi un spațiu dedicat organizării de ateliere gratuite de pictură și lucru manual pentru copiii cartierului, lipsiți de astfel de oportunități. 
Șura va fi și un loc de întâlnire al comunității din Gușterița.
"Nevoia de a exista în Gușterița un loc în care să se desfășoare activități educaționale gratuite pentru copiii comunității, o comunitate săracă, cu familii aflate în situații dificile și neglijată de autorități este stringentă. Neavând posibilități materiale și locuind într-un cartier marginaș al Sibiului, copiii acestor familii nu au acces la activități educaționale și culturale care să-i ajute să-și descopere talentul, să le dezvolte anumite deprinderi sănătoase care să le faciliteze ulterior integrarea în colectivități, să-i sensibilizeze artistic, să-i  ajute să viseze la un viitor mai bun, să le dezvolte încrederea în propriile calități.  Ideea Șurii Culturale aparține părintelui Ioniță Alexandru, unul dintre cei doi preoți parohi ai Parohiei Ortodoxe Gușterița, care a început în 2019 consolidarea clădirii existente a șurii, prin forțe proprii. Crezând în potențialul proiectului și în impactul pe care l-ar avea un asemenea centru în comunitate, ne-am alăturat și noi", spun organizatorii, pe rețelele de socializare.
Potrivit acestora, printre schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate se numără: creșterea nivelului cultural și educațional în rândul copiilor proveniți din numeroasele familii defavorizate; dezvoltarea sentimentului de apartenență la comunitatea din Gușterița atât a copiilor, cât și a familiilor lor; dezvoltarea spiritului civic al copiilor prin implicarea ulterioară voluntară în activitățile centrului; promovarea voluntariatului prin implicarea membrilor comunității în susținerea atelierelor propriu-zise.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia