Tribuna
Studenții ULBS s-au întrecut la Festivalul Studențesc #universFSSU"
Andra MARINESCU
1502 vizualizari
Studenții ULBS s-au întrecut la Festivalul Studențesc #universFSSU
Facultatea de Științe Socio-Umane, în parteneriat cu Asociația Studenților în Psihologie Sibiu și cu Liga Absolvenților și Studenților de la Științe Politice și Relații Internaționale Sibiu, au organizat, în perioada 20-21 mai, cea de-a treia ediție a Festivalului Studențesc "#universFSSU".

 

 

Cinci echipe de studenți s-au întrecut în cadrul unei competiții care i-a provocat să își pună în valoare cunoștințele, imaginația și talentele. Echipele participante au reprezentat diferite specializări ale Facultății de Științe Socio-Umane: Istorie, Sociologie, Resurse Umane, Psihologie, Relații Internaționale, Științe Politice, Studii de Securitate, Jurnalism, Comunicare și Relații Publice.
Organizatorii le-au pregătit participanților o serie de provocări cu scopul de a-i încuraja și de a-i stimula să își consolideze cunoștințele într-un altfel de cadru de învățare, dar și să își dezvolte abilitățile. 
Astfel, pe parcursul celor două zile de festival, cele cinci echipe înscrise în competiție au participat la atelierul științific "board games" (probă organizată în parteneriat cu MindSpot Sibiu) și "funny olympics". Festivalul s-a încheiat cu proba "FSSU’s Got Talent", în cadrul căreia studenții le-au oferit profesorilor și colegilor care i-au susținut un adevărat spectacol de talente. 
“Fiind într-un dialog permanent cu reprezentanții pieței muncii, știm cât de importante sunt abilitățile transversale în procesul de angajare. Prin urmare, dincolo de dimensiunea recreativă, miza acestui festival-competiție este să le oferim studenților un cadru nonformal în care să își exerseze și să îți dezvolte abilitățile de comunicare și de lucru în echipă, abilitatea de a-și asuma riscuri și de a colabora pentru realizarea unor obiective comune, capacitatea de a lua decizii, dar și spiritul de inițiativă”, a declarat lector univ. dr. Bogdan Gheorghiță, prodecan al Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.
Festivalul a reprezentat o provocare și o oportunitate de dezvoltare și pentru studenții din cadrul organizațiilor studențești care s-au implicat direct în organizarea probelor pentru colegii lor. “Ne-am bucurat că am fost încurajați de profesori să ne implicăm în organizarea festivalului pentru că, deși am avut emoții anul trecut, la prima ediție la care am participat la organizare, a fost o ocazie foarte bună să punem în practică ce am învățat la cursuri. În plus, ne-am consolidat echipa și ne-am făcut și mulți prieteni noi de la alte specializări, mai ales dintre colegii de la științe politice și relații internaționale din partea Ligii Absolvenților și Studenților de la Științe Politice și Relații Internaționale (LASSPRI) cu care am lucrat împreună”, a spus Andreea Negru, studentă în anul III.
Potrivit organizatorilor, Festivalul Studențesc #universFSSU este un program dezvoltat și implementat în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane din Sibiu cu scopul de a le oferi studenților un cadru alternativ în care să se dezvolte și să se implice.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia