Tribuna
Sevis
Studenții de la ȘAIAPM au făcut lucrări de diplomă gastronomice
Studenții de la ȘAIAPM au făcut lucrări de diplomă gastronomice
Studenții din ultimul an - de la domeniul alimentar - ai Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul Universității "Lucian Blaga” din Sibiu și-au realizat lucrările de diplomă într-un mod inedit, respectiv sub formă... gastronomică.


Lucrările de absolvire a Facultății au fost realizate sub egida ”Hasso Plattner”, fiind un mod de a marca programul "Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019".
Pentru realizarea produselor inovative, studenții absolvenți ai specializărilor Ingineria Produselor Alimentare, Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, Biotehnologii în Industria Alimentară, Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism au utilizat ingrediente locale.
Potrivit lui Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al ULBS, au fost degustate și analizate atât produse tradiționale precum Salamul de casă, dar mai ales produse cu elemente inovative, respectiv pâine graham cu semințe de cânepă, batoane de cereale cu Aronia, paste făinoase cu morcovi, jeleuri de smântână cu cacao, dropsuri cu păstură, praline cu muguri de pin, iaurt cu ciuperci, lapte bătut cu ovăz, ciocolată cu diferite adaosuri ori brânzeturi cu pastă moale din lapte de bivoliță. O parte din produse au fost prezentate în competiții la nivel național, precum "Ecotrophelia 2019" sau "Innovation Labs 2019".
”Dorim ca acest eveniment să devină tradiție în Facultatea noastră, pentru că astfel putem să ne bucurăm și să etalăm rezultatele muncii noastre, studenți și cadre didactice laolaltă”, a spus Camelia Sava, decanul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia