Tribuna
Studenții de la AFT Sibiu au început cursurile în condiții speciale
Adrian POPESCU
1160 vizualizari
Studenții de la AFT Sibiu au început cursurile în condiții speciale

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a marcat luni, 4 octombrie, pe platoul instituţiei, deschiderea anului universitar 2021 - 2022. Evenimentul a debutat cu întâmpinarea șefului Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), gl-mr. Iulian Berdilă, de către rectorul academiei,gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bârsan, şi a continuat cu oficierea serviciului religios, alocuţiunile rectorului Academiei, șefului SMFT, care au transmis studenţilor militari cuvinte de încurajare şi îndemnuri de a se pregăti cât mai temeinic în școala militară sibiană. A urmat de mesajul reprezentantului studenţilor de anul I.
La finalul ceremoniei a fost intonat imnul studenţesc „Gaudeamus”.
Situația epidemiologică actuală a făcut ca deschiderea anului universitar să se desfășoare în format restrâns, în conformitate cu măsurile stabilite pentru prevenirea și limitarea pandemiei.
Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a binecuvântat studenţii Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, la început de an universitar. Ierarhul a participat luni, 4 octombrie, la ceremonia organizată la Academia sibiană şi a oficiat o slujbă de binecuvântare. Părintele Mitropolit i-a îndemnat la final pe studenţii militari să se pregătească foarte bine în anii de studiu pentru a deveni oameni de bază ai Armatei Române şi ai societăţii noastre. „Dumnezeu să vă ajute şi să vă binecuvânteze împreună cu profesorii şi comandanţii dumneavoastră, spre slava lui Dumnezeu şi spre mântuirea noastră, a tuturor”, a spus ierarhul.

Măsuri speciale pentru noul an universitar

Pentru noul an universitar au fost decise măsuri speciale din cauza pandemiei Astfel, toți studenții nevaccinați și care nu se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180- a zi a confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 vor fi testați RT-PCR. În eventualitatea în care vor exista rezultate pozitive în urma testării, În eventualitatea în care vor exista rezultate pozitive în urma testării, la nivelul academiei sunt amenajate spații special destinate pentru izolarea lor și carantinarea contacților direcți.
În conformitate cu  hotărârile emise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, printre care și cele care prevăd abilitarea Ministerului Educației şi Ministerului Sănătății, în cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu desfășurarea cursurilor se va face față în față și online cu personalul didactic sau studenții izolați sau carantinați, atunci când situația o va impune.
Instrucția se va desfășura cu respectarea distanțării fizice și evitarea lucrului pe ateliere cu material de instrucție comun.
De asemenea, la fiecare punct de instrucție sunt asigurate produse de dezinfecție.

1.598 de studenți și cursanți

În prezent, Academia Forțelor Terestre are în derulare programe de studii universitare de licență, programe de studii universitare de master și cursuri postuniversitare. La programele de studii universitare de licență, se formează 970 de studenți (dintre care 302 studenți în anul I), școlarizați pentru Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul de Informații Externe, Serviciul Român de Informații și Ministerul de Justiție, la specialitățile militare: Infanterie, Cercetare, Parașutiști, Vânători de munte, Poliție Militară, Tancuri, Artilerie și rachete, Geniu, Apărare CBRN, Auto, Comunicații și informatică, Finanțe-contabilitate, Intendență și Logistică.
La programele de studii universitare de master (Leadership organizațional, Intelligence în organizații, Managementul capabilităților organizaționale și Management și tehnologie), 547 de studenți iar la cursurile postuniversitare, 81 de cursanți.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA