Tribuna
Sevis
Studenţii, cu leucoplast pe gură
Studenţii, cu leucoplast pe gură
*Aproximativ o sută de studenţi sibieni au protestat ieri pentru a putea vota în Sibiu la alegerile parlamentare* "Trăiesc unde învăţ, deci votez unde învăţ", "Studiez aici, vreau să votez aici" sunt doar două dintre mesajele pe care studenţii le-au afişat pe pancarte în timpul Marşului Tăcerii*
Ieri timp de o oră, în jur de 100 de studenţi sibieni au renunţat la cursuri şi seminarii sau la pauza dintre acestea pentru a-şi cere dreptul de a merge la vot în Sibiu în 30 noiembrie 2008. Liga Absolvenţilor şi Studenţilor în Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (LASSPRI) şi Clubul Studenţilor Economişti (CSE) au organizat un protest, sub formă de Marş al tăcerii. Au plecat de la Facultatea de Drept, au trecut pe la Facultatea de Ştiinţe Economice, au străbătut Calea Dumbrăvii, str. N. Bălcescu şi s-au oprit în Piaţa Mare, încercând să atragă atenţia că vor să se numere printre cei care vor pune ştampila Votat la sfârşitul acestei luni.
"Legea prevede că nu putem vota în Sibiu decât dacă avem viza de flotant de cel puţin trei luni. Noi am început cursurile abia în octombrie. E imposibil să avem o viză de trei luni. Acesta e un protest, un marş al tăcerii pentru că asta se întâmplă când studenţii nu pot vota", a explicat Ana Maria Buşunoiu, reprezentant LASSPRI. "Ar trebui să merg la vot în comuna Corabia. Mă costă foarte mult şi nu e uşor de ajuns acolo. Mi se pare normal să votez în Sibiu pentru că aici studiez, aici locuiesc", a completat unul dintre studenţii protestari.
Mai trebuie spus că la protest nu au participat doar studenţi orginari din alte judeţe, ci şi studenţi sibieni, care au declarat că au venit să-şi susţină colegii. Trebuie adăugat că numărul studenţilor-protestari nu a fost atât de mare pe cât se aşteptau organizatorii. În plus, doar două asociaţii studenţeşti au fost implicate în acţiunea de ieri: "Probabil dacă eram mai multe organizaţii studenţeşti nu reuşeam să ne mobilizăm atât de repede. Protestul nu are tentă politică, vrem doar să mergem la vot", a adăugat Ana Maria Buşunoiu.
Studenţii sibienii nu au avut parte de reacţii din partea oficialităţilor, dar au avut parte de reacţii din partea trecătorilor. Şi pro şi contra. Au fost sibieni care le-au susţinut protestul "mai ales că nu prea merge lumea la vot", dar au fost sibieni care au susţinut, că dacă e vorba de vot uninominal, atunci "şi studenţii trebuie să voteze oamenii pe care-i cunosc mai bine, şi probabil îi cunosc mai bine pe cei din judeţele de unde vin".comentarii
10 comentarii

s-a dus dracu de tot tara asta , vai de mama noastra, jale.
king cobra
12.11.2008 06:29
Le e frica guvernantilor de studenti!Ce sa ne mai mire la cate decizii discretionale au avut?O sa-i judece istoria si poate si justitia!Sa ne ajute Dumnezeu!
Dana
12.11.2008 08:16
Eu nu am vazut in lege termenul de 3 luni pentru viza de flotant despre care se vorbeste mai sus. Vedeti mai bine legea votului uninominal !
cititor
12.11.2008 08:52
Gata cu greva!

Sinteti studenti ca sa invatati, citiva anisori, fara gura mare..!

Si la votat? Oricum sinteti prea putini si nepriceputi!
Mara
12.11.2008 10:21
HM........ legea este aparuta de ceva timp....asa ca studentii ar fi trebuit ,daca erau cu adevarat interesati, sa se manifeste atunci ,in conditiile permise de legislatie. Si daca invoca "in sprijin" faptul ca scoala a inceput numa de o luna..se naste intrebarea la care cu siguranta nu ar putea raspune:in aceasta luna,i-au cunoscut ei pe candidatii de sibiu???
Si atunci ..de unde le-a venit tocmai acum??? hai sa fim seriosi,al cui joc il fac??? Din pacate pt noi toti,si studentii s-au transformat intr-o masa de manevra goala si amorfa..Pacat!
mihai
12.11.2008 11:21
Studentii nu au chef de scoala si inventeaza motive oficiale. Mai bine ar pune mana pe manualele de gramatica, pentru a invata sa scrie pe romaneste.
sisisi
12.11.2008 11:54
probabil tu ai vazut cum arata o facultate doar de pe trotuarul din fata ei,nu cred ca ai calcat in vreuna
raspuns pentru mara
12.11.2008 12:53
bai mihai, nu stiu de ce te-ai bagat si tu ca musca in lapte la fel ca "sisisi", macar tu ti-ai argumentat mai serios punctul de vedere, de-asta m-am obosit sa iti raspund. studentii nu s-au "manifestat", cum vrei tu, abia acum. n-am crescut in pestera precum cel care a postat dupa tine si am considerat ca e normal sa iti manifesti nemultumirea trimitind mai intai memorii si scrisori autoritatilor centrale. n-am fost luati in seama, parlamentarii au avut mici probleme cu coatele, ii dureau foarte tare... asa ca aceasta forma de protest a venit in consecinta
pt mihai
12.11.2008 22:25
mai bine tăceţi toţi dacă nu sunteţi flotanţi. gura mică şi joc de glezne.
anonim
20.11.2008 17:50
mihai, mai bine ai invata tu sa SCRII ROMANESTE, nu Pe romaneste ;)
i know what u did last summer
24.11.2008 15:11
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

Turul ciclist al Sibiului

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat de presa inchidere proiect

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia