„Un Spirit, o Echipă, un Succes!”, sub această deviză Organizația Tinerilor Basarabeni din Sibiu și-a dat întâlnire la sfârșitul lunii octombrie, cu bobocii din Republica Moldova.
Tinerii de peste Prut au descoperit farmecul și istoria fostei Capitalei Culturale: Sala Thalia, Biserica Iezuiților, Cea mai frumoasă stradă din Sibiu fiind doar câteva obiective pe care le-au descoperit tinerii în cadrul evenimentului „Sibiu Quest ”.
„ Evenimentul Sibiu Quest a fost organizat cu scopul de a uni bobocii, care au ales să-și facă studiile în inima României, de a le face cunoștință cu împrejurimile și cu membrii organizației. Finalul evenimentului a fost cel așteptat, buna dispoziție a participanților a fost ceea ce a contat. Urmează organizarea mai multor evenimente nu doar pentru a simplifica integrarea bobocilor în viața sibiană, dar și pentru a răspândi cultura basarabeană, pentru a aduce zâmbete și căldură celor ce le lipsește asta, prin intermediul actelor de caritate. Sperăm la mai multe evenimente pe viitor, în pofida faptului că situația pandemică îngreunează desfășurarea lor”, spune Alina Tulbure, președintele OTB Sibiu.
Sâmbătă dimineața, miros de frunze galbene și cafea amăruie, timpul perfect pentru a savura frumusețea studenției. În aceasta zi, 20 de tineri energici au pășit pe alt drum. Ei au ales să se redescopere și să cucerească străzile Sibiului, luându-și “în buzunar” alături de telefon, perspicacitatea, curajul și sociabilitatea.
Zâmbetul și buna dispoziție au fost însoțitorii tinerilor pe parcursul întregii zile. Deși au fost nevoiți să-și acopere fețele din fotografii cu masca, emoțiile le puteau fi citite în ochi. Radiau de fericire și acceptau pe oricine în „expediție”.
Am fost și eu vrăjită de spiritul lor. La un moment dat, am fost prinsă de ideea: “Ce ar fi dacă m-aș alătura unei echipe?” Am parcurs pașii indicați împreună. Asemeni unor cercetători săpam în istoria Sibiului, căutând cele mai interesante colțișoare.
„ Evenimentul a fost unul foarte interactiv, peste așteptările mele! Mi-au plăcut mult oamenii și ideile. Cu siguranță, îmi doresc să mă implic în astfel de aventuri, atât în calitate de participant, cât și în calitate de organizator ”, spune Mădălina Partole, studentă la Științe Politice, anul II.
Basarabenii s-au îndrăgostit de Sibiu
Participanții au avut de îndeplinit mai multe condiții în cadrul jocului. Și-au dat frâu liber imaginației și au unit forțele spre atingerea unui scop comun. În noul cerc prietenos a fost dat uitării timpul. Echipele nu s-au grăbit să ajungă primele, ci s-au contopit cu farmecul de toamnă al orașului.
„Mă bucur că am avut ocazia de a participa. În pofida faptului că am ajuns ultimii, cred că am făcut un lucru bun, lăsând imaginația să ne ghideze. A fost o experiență unică și deosebită. Acest quest a fost foarte creativ, am ieșit un pic din zona de confort, mi-a plăcut să lucrăm în echipe, m-am ales cu noi prieteni”, spune o altă participantă, Felicia Golban, studentă Științe Economice, anul III.
Mulțumiți au rămas nu doar participanții, ci și organizatorii. Le puteai citi pe fețe invidia față de cei ce abia au început să se îndrăgostească de arhitectura Sibiului, unii dintre ei fiind deja în ultimul an de studenție.
„ Nimic nu exprimă mai mult succesul unui eveniment decât entuziasmul participanților. Suntem determinați să organizăm mai multe evenimente, împreună cu sponsorii și membrii OTB Sibiu. Fiți cu ochii pe noi! ” , a declarat Mihaela Sârghi, membru OTB.
Surprizele burgului
Se pare că tot Universul a contribuit la desfășurarea cât mai armonioasă a momentului interactiv. Sibiul, de obicei capricios și cu ploaie, a fost generos. A susținut echipele cu soare și le-a permis să completeze experiențele trăite cu poze surprinzătoare.
„ Este de apreciat faptul că pandemia nu a împiedicat unirea oamenilor care împart aceleași pasiuni. Acesta este scopul organizației, să inspire entuziasm, iar lucrul în echipă are, cu siguranță, un atu considerabil atât pentru voluntari, cât și pentru studenții – aparent plictisiți de monotonia perioadei în care ne aflăm”, spune Mirela Timuș, voluntar OTB.
În cadrul evenimentului au fost implicați și localnicii, care nu au ezitat să apară în poze împreună cu participanții. Cu siguranță a fost un eveniment memorabil. Bobocii, dimineață încă neîncrezători în sine, spre seară prinseseră deja „aripi”.
Andreea TARLAPAN
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |