FITS 2024
Tribuna
Studenţii ies în stradă
* Astăzi, studenţii români ies din nou în stradă: cer respectarea angajamentelor de mărire a burselor, creşterea subvenţiei pentru cămin–cantine, păstrarea reducerilor pentru transportul în comun* La Sibiu, protestul începe la ora 11*
Liga Absolvenţilor şi Studenţilor de la Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, Clubul Studenţilor Economişti, Societatea Studenţilor Medicinişti Hipocrates Sibiu şi Liga Studenţilor de la Facultatea de Litere şi Arte se aliază astăzi cu alte organizaţii studenţeşti din ţară şi ies în stradă. Studenţii sibieni încep protestul la ora 11, în faţa Facultăţii de Drept, şi îl vor încheia la ora 12, la Facultatea de Medicină.
Lista de nemulţumiri a studenţilor a fost comunicată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi nu e tocmai scurtă. În fruntea listei se află: tentativa de amânare a măririi subvenţiilor burselor cu 15% până în octombrie 2009, eliminarea reducerilor pe transportul în comun şi a facilităţilor legate de practica studenţilor, creşterea generalizată în toată ţara a regiilor de cămin; comunicarea extrem de dificilă cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării ( 1,5 ore de discuţii în 4 luni), creşterea nejustificat de mare a taxelor în universităţile din România.
Ultimul protest studenţesc organizat la Sibiu a avut loc în luna noiembrie a anului trecut şi a fost legat de alegerile parlamentare.
comentarii
4 comentarii

e jale in ULBS, profesrii lipsesc mai mult ca studentii
andrei
02.04.2009 10:07
asa e. dai dai zecide milioane pentru scolarize si profesorii se plimba prin tara sa strainatate pe la diferite conferinte. nr orelor de zbor e mai mare cu mult decat numarul orelor de curs facute.
ioan
02.04.2009 12:33
Stiti dece ies in strada studentii?

E timp prea frumos si berea i gratiz!
Nora
02.04.2009 18:21
Voi aveti studenti de lux in Romania, mai primesc si bursa,subventii la camin. La noi studentii trebuie sa plateasca studiul, la fel si cazarea.
Io
02.04.2009 22:28
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica