Tribuna
Studenţii au vrut cazare în cele mai scumpe cămine
Studenţii au vrut cazare în cele mai scumpe cămine
Aproape 2.800 de cereri au fost depuse de studenţii Universităţii "Lucian Blaga" pentru a primi un loc de cazare în cămin* Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la Căminele nr. 2 şi 3, acolo unde taxele sunt mai mari
Au vrut să stea singuri în cameră sau să aibă cel mult un coleg de cameră. De aceea au optat pentru un loc la căminul studenţesc. Se întâmplă la Sibiu, la Univer­sitatea "Lucian Blaga" al cărei Cămin nr. 3 asigură condiţii de hotel cu unu sau două locuri în cameră. Acesta a fost unul dintre cele mai solicitate cămine ale ULBS: "Uni­versitatea Lucian Blaga oferă studenţilor un număr de 1.950 de locuri de cazare în cele cinci cămine aflate în proprietatea universităţii şi în cele trei cămine aflate în administrare. În prima etapă s-au depus 2.300 de cereri, iar după sesiunea de admi­tere din toamnă - 490 de cereri. Cele mai multe solici­tări s-au înregistrat pentru Căminele nr. 2 şi 3", spune Ramona Todericiu, director adjunct al Direcţiei Administrative a ULBS.
La Căminul nr. 2, tariful lunar de cazare este de 180 lei pentru bursierii statului ro­mân, pentru orfani şi pentru copiii cadrelor didactice; stu­denţii bugetari plătesc 210 lei, iar cei de la cu taxă - 270 lei. Mai mari sunt tarifele de la Căminul nr. 3, unde studenţii români plătesc între 360 şi 600 lei pe lună în funcţie de cameră şi de sta­tutul de bugetar sau ne­bugetar. Dar şi condiţiile sunt pe măsură: camere cu un pat sau cel mult două pa­turi, plasme, canapele etc.
Căminul de patru stele al ULBS este Academica, acolo unde au fost amena­jate 30 de garsoniere şi 5 apartamente, toate dotate cu tot ce este necesar, de la aragaz şi maşină de spălat, la mobilier şi perdele. Tari­fele se situează între 615-800 lei/lună şi nu includ cheltuielile de regie.

Investiţii de aproape 300.000 de lei

"Dorim să soluţionăm cât mai multe dintre cererile de cazare ale studenţilor noştri, dar, în acelaşi timp, facem efor­turi deosebite pentru a le oferi studenţilor condiţii cât mai bune de viaţă în cămi­nele ULBS şi în cantinele noas­tre. M-am bucurat că tele­viziunea naţională  a re­marcat că în căminele ULBS există cel mai înalt standard de calitate din căminele uni­versităţilor de stat din Ro­mâ­nia", spune prof. univ. dr. ing Ioan Bondrea, rectorul ULBS.
Şi cu toate că într-adevăr există condiţii foarte bune, in­vestiţiile nu s-au oprit în va­canţa de vară. Astfel, s-au exe­cutat reparaţii curente, zu­grăveli interioare şi revizii ale instalaţiilor în  valoare de 105.000 lei; s-au achiziţionat frigidere, saltele, lenjerii-în va­loare de 143.859 lei şi cu 50.000 lei s-a făcut lucrări de amenajare la parcul de la "Com­­­plexul Studenţesc Parc".

Zilnic, între 1500-2000 de studenţi beneficiază de serviciile celor două cantine şi patru cafetării din adminis­trarea ULBS.




comentarii
1 comentarii

Neam dat gata cu laudele
student
05.10.2012 21:00
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA