Tribuna
Festivalul Gradinilor
Străinii, tentaţi să investească în judeţul Sibiu
Sorana MAIER
2181 vizualizari
Străinii, tentaţi să investească în judeţul Sibiu
50 de ambasade din România, dintre care unele ºi-au confirmat deja prezenţa, au fost invitate să participe la o conferinţă care promovează oportunităţile de afaceri din judeţul Sibiu. Cele mai reprezentative firme din judeţul Sibiu îşi vor expune produsele la Sala Transilvania.

Consiliul Judeţean Sibiu organizează în această pri­măvară cea de-a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale „Oportunităţi de investiţii în judeţul Sibiu. Valoare a­dău­gată afacerii tale”, cu scopul de a cãuta şi de a atrage companii şi oameni de afaceri care să vină şi să investească în judeţul Sibiu.
Dacă anul trecut au fost invitaţi ambasadorii pre­zenţi în România, pentru a le face cunoscută in­tenţia creării şi dezvoltării parcu­rilor industriale în judeţul Sibiu, anul acesta invitaţiile vor merge către ataşaţii economici şi comerciali ai ambasadelor, către camerele de comerţ agreate de ambasade şi către oamenii de afaceri din statele respective.
Consiliul Judeţean Sibiu a trimis 50 de invitaţii către ambasadele din România, dintre care şi-au confirmat deja pre­zenţa cinci ambasade: Cehia, Slovacia, Grecia, Belgia şi Azerbaidjan.
„Această conferinţă internaţională este de departe cel mai important eveniment al Consiliului Judeţean Sibiu din acest an, atât pe linia relaţiilor internaţionale, cât şi în ceea ce priveşte strategia noastră de dezvoltare economică a judeţului. Am făcut un prim pas anul trecut, ne-am manifestat deschiderea şi sprijinul pentru investiţii străine, am stabilit contacte. Anul acesta ne adresăm direct oamenilor de afaceri interesaţi de domeniile de investiţie oferite de judeţul Sibiu ”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Standuri cu produse tradiţionale

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Instituţia Prefectului - Judeţul Sibiu şi cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu şi va avea loc în perioada 10 – 13 iunie. Consiliul Judeţean a definitivat programul conferinţei care va cuprinde mai multe ateliere de lucru pe diverse teme de interes naţional şi internaţional, de la industrie, parcuri industriale, agricultură şi industrie alimentară, turism şi gastronomie, până la infrastructura de transport, construcţii şi material de construcţii, IT. În paralel, vor avea loc întâlniri de afaceri pro­gramate, se arată în­tr-un comunicat al Consiliului Judeţean Sibiu.
 Pentru evidenţierea gamei largi de produse fabricate în Sibiu, precum şi a serviciilor oferite în judeţul Sibiu, va fi organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Sibiu, un pavilion expoziţional la Sala Transilvania, la care sunt invitate să participe cele mai reprezentative firme din judeţul Sibiu. După cum se specifică şi pe afişul evenimentului, postat pe site-ul Consiliului Judeţean Sibiu, spaţiul expoziţional de la Sala Transilvania se acordă gratuit. Firmele plătesc, în baza unui contract încheiat cu Camera de Comerţ, doar dacă vor să închirieze anumite facilităţi, precum echipamente expoziţionale – standuri, LCD-uri, spot publicitar.
Termenul final până la care se pot înscrie reprezentanţii camerelor de comerţ din străinătate agreate de ambasade,  precum şi oameni de afaceri din străinătate, este data de 8 mai 2015. Formularul de înscriere se găseşte pe site-ul Consiliului Judeţean Sibiu, la adresa http://www.cjsibiu.ro/investinsibiu2015/

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

Festivalul Gradinilor

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia