Tribuna
Apa Canal
Strat de zăpadă de peste 20 de centimetri pe Transfăgărăşan ; la troiene depășește 60 de centimetri
Laura BUCIU
778 vizualizari
Strat de zăpadă de peste 20 de centimetri pe Transfăgărăşan ; la troiene depășește 60 de centimetri

Stratul de zăpadă măsoară peste 20 de centimetri pe Transfăgărăşan, iar salvamontiștii îi îndeamnă pe turiști să renunțe la turele lungi pe munte. Joi continuă să ningă în creasta Făgărașului, astfel că s-au format și troiene de 60-70 cm, potrivit salvamontiștilor din Argeș.

„Îndemnăm turiștii să renunțe la ture lungi cu zone expuse, pentru că în perioada aceasta e mult mai dificil de mers decât în timpul iernii. Pietrele și smocurile de iarbă sunt ascunse sub stratul subțire de zăpadă, făcând pășirea foarte nesigură și mărind riscul accidentărilor. În cazul în care se vor face ture, evident este necesar tot echipamentul de iarnă și luarea în considerare a unor timpi MULT mai lungi pentru parcurgere. Nu uitați că la ora 19.30 e deja întuneric! Zăpada începe de la 1700 metri altitudine în acest moment”, transmit reprezentanții Salvamont Argeș.

Și salvamontiștii din Sibiu atrag atenția turiștilor, având în vedere temperaturile scăzute și intensificarea precipitațiilor din zona montană, să se informeze despre starea vremii înainte de a porni la drum și să se echipeze corespunzător.

„Momentan la altitudini de 2.000 de metri există un strat consistent de zăpadă. La altitudini de peste 1600 de metri vă sfătuim să folosiți echipament adecvat sezonului de iarnă si să aveți în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluză călduroasă și o pelerină de ploaie, folie de supraviețuire, lanternă frontală, baterie externă pentru telefon sau să economisiți bateria telefonului, o sticlă de apă și baton energizant”, spun salvamontiștii.

 

comentarii
1 comentarii

Incalzire globala -- adica gloabele a;lea cu incalzirea globala-- acum sau facut de rahat -- nu oamenii controleaza mersul universului--- dar la micro climat putem sa ne implicam-- adica nu fa fum in casa ca te intoxici la fel cu brunetii care ard la greu cauciucuri si infecteaza zona ----
22.09.2022 22:49
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA