Tribuna
Stomatologii fac apel către oricine le poate oferi măști de protecție. Medicii sunt dispuși să le plătească
Laura BUCIU
2052 vizualizari
Stomatologii fac apel către oricine le poate oferi măști de protecție. Medicii sunt dispuși să le plătească

Medicul Mihaela Cernușcă-Mițaru face apel către toți cei care pot ajuta Clinica de Urgență Stomatologică din Sibiu, singura care funcționează în această perioadă de criză medicală. Medicii de aici au nevoie de măști cu viziere sau ecrane de protecție și sunt dispuși să le și plătească, însă nu găsesc.

În aceste condiții, medicul Cernușcă-Mițaru a scris pe Facebook faptul că oricine poate ajuta este așteptat să o și facă. Cei care nu pot, însă, sunt rugați să distribuie mesajul, în speranța că se vor găsi donatori.

„UPU Stomatologie: în următoarea perioadă sunt singurii ce deservesc Urgența stomatologică în Sibiu! Cerem ajutor de la oricine ni-l poate oferi! Dacă are cineva măști cu viziere sau ecrane de protecție am fi recunoscători pentru o sponsorizare a serviciului de stoma-UPU. Măști FFP3 nu avem (am primit câteva FFP2)! Spitalul din păcate nu are. Personalul este dispus chiar să plătească din banii personali pentru a achiziționa așa ceva dar nu găsim! Mulțumim / SHARE vă rugăm!”, a scris medicul sibian.

 

Ce înseamnă urgența stomatologică în perioada pandemiei

 

Potrivit unui comunicat transmis de Colegiul Medicilor Stomatologi din România, American Dental Association (ADA) precizează care sunt urgențele stomatologice ce pot pune în pericol viața. Acestea necesită tratament imediat pentru a opri sângerarea și pentru a atenua durerea sau infecția.

Astfel, sunt considerate urgențe stomatologice (medico-dentare) hemoragia postextracțională; durerea datorată pulpitei acute; durerea datorată parodontitei apicale acute; pericoronarita dinților incluși; alveolita postextracțională; celulitele / abcesele periosoase; fracturile de maxilar/mandibulă (imobilizare de urgență); luxația articulației temporo-mandibulare; traumatisme dento-alveolare (luxații, avulsii, fracturi dentare cu interesarea camerei pulpare) sau gingvostomatita ulceronecrotică.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA