Tribuna
Statutul funcţionarilor publici, motiv de dispută între PNL şi USR, la Sibiu
Laura BUCIU
2139 vizualizari
Statutul funcţionarilor publici, motiv de dispută între PNL şi USR, la Sibiu

Preşedintele USR Sibiu, Raluca Amariei, i-a transmis, marţi, o scrisoare publică senatorului Mircea Cazan, solicitându-i să explice motivele care au stat la baza sprijinirii iniţiativei legislative pentru abrogarea articolul 94 alin. (1) litera m) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici pentru ca aceştia să nu mai fie suspendaţi de drept atunci când sunt trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

  • „În urmă cu doar câteva luni zeci de mii de sibieni au protestat pe străzile oraşului manifestându-şi dezaprobarea faţă de ordonanţele toxice care ameninţau puterea justiţiei în România şi credem că aceşti sibieni trebuie să fie cei care stau la baza deciziilor politicienilor sibieni”, scrie Amariei în scrisoare.

Senatorul Mircea Cazan i-a răspus preşedintelui USR Sibiu, spunând că trebuie să se ţină cont de prerogativa constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

  • „Întotdeauna am fost împotriva corupţiei şi a corupţilor şi voi rămâne la fel în continuare. Respectivul proiect de lege prevede ca funcţionarul public să fie suspendat la pronunţarea definitivă a speţei şi nu la începerea urmăririi penale sau la trimitetea în judecată a respectivei persoane. Trăim într-un stat de drept şi prezumţia de nevinovăţie trebuie să existe. Vă întreb ce se întâmplă dacă un funcţionar public este suspendat la începerea sau trimitetea în judecată, îşi pierde locul de muncă, iar în final este declarat nevinovat. Abuzul din justiţie trebuie să înceteze, iar soluţiile radicale trebuie luate când persoana respectivă este declarată vinovată cu o soluţie definitivă. Sunt de acord ca toţi care încalcă legea (inclusiv hoţii şi corupţii) să răspundă în faţa legii pentru faptele lor şi să fie condamnaţi în urma unui proces corect şi cu o sentinţă dată. Vă întreb, doamnă Amariei, cum procedaţi dacă, în urma unui fals denunţ, sunteţi trimsă în judecată, vă pierdeţi locul de muncă şi după 2 ani sunteţi declarată nevinovată”, a venit răspunsul senatorului PNL.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia