Tribuna
Statistica Poliției Locale pentru primele trei luni ale anului: 3.800 de amenzi în valoare de peste 1,3 milioane lei
Sorana MAIER
1977 vizualizari
Statistica Poliției Locale pentru primele trei luni ale anului: 3.800 de amenzi în valoare de peste 1,3 milioane lei

Serviciul Public de Poliţie Locală Sibiu a prezentat Consiliului Local raportul de activitate pentru primele tei luni ale anului, interval în care au dat 3.877 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.352.835 lei.

Polițiștii locali au dat 24 de sancţiuni, cumulând suma de 274.000 lei pentru executarea lucrărilor de construcții fără autorizaţie de construire sau pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei.

În primele trei luni ale anului, sibienii au făcut sute de sesizări către Poliția Locală, 209 prin intermediul registraturii Serviciului Public de Poliţie Locală Sibiu sau prin e-mail, 592 de sesizări prin intermediul aplicației Sibiu City App, iar alte 721 sesizări au fost primite telefonic la compartimentul Dispecerat.

Perioada raportată face referire doar la un scurt interval din starea de urgență, respectiv din 22 martie până în 31 martie.

Începând cu ultima parte a lunii martie, Poliția Locală Sibiu, sub coordonarea Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, contribuie la acțiunile de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, iar între 22 și 31 martie a verificat 574 de persoane izolate la domiciliu şi a fost aplicat în total 89 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare 3/2020, și a asigurat paza permanentă a centrelor de carantină.

 

Ridicarea mașinilor înainte de pandemie

 

„În primul trimestru din anul 2020 a fost continuată activitatea de ridicare a autovehiculelor pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind oprirea şi staționarea neregulamentară pe drumurile publice şi a Legii 448/2006 privind protecția şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. În această perioadă. echipajul de ridicări auto a avut 634 de intervenţii dintre care în 442 din cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare, în 15 din cazuri autoturismul a fost restituit la fața locului. Utilizatorul autovehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare, în 130 din cazuri utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la iniţierea operaţiunii de ridicare, acesta fiind sancționat contravențional fără măsura complementară de ridicare auto, iar în 47 de cazuri autovehiculele au fost mutate pentru a permite executarea unor lucrări de utilitate publică”, potrivit raportului Poliției Locale.

În ceea ce privește regimul rutier, Poliţia Locală din Sibiu a aplicat, în primele trei luni ale anului, 2.680 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 698.360 lei şi 6.856 puncte de penalizare.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru pentru oprirea mașinilor în locuri nepermise, pentru oprirea autovehiculelor pe trotuar şi pentru oprirea pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea.

Pentru staționarea autovehiculelor în parcările cu plată fără achitarea tarifului de parcare corespunzător sau fără afişarea pe bordul masinii în interior a tichetului de parcare corespunzător, au fost aplicate 224 sancţiuni în sumă de 44.250 lei.

 

Aproape 100 de cerșetori amendați

 

Una dintre atribuțiile polițiștilor locali este combaterea cerșetoriei a a vagabondajului. În trei luni, polițiștii locali au amendat 92 de cerșetori, valoarea totală a amenzilor fiind de 25.800 lei.

Zonele în care au fost depistate preponderent persoanele care apelează la mila publicului sunt: Bulevardul Mihai Viteazu. Piaţa Unirii. străzile G-ral Magheru, Râului. Șureanu, Malului.

Agenţii Poliţiei Locale au intervenit în 25 de incidente cu privire la tulburarea ordinii și a liniştii publice, consum de băuturi alcoolice, ameninţări, injurii sau fapte obscene, cazuri în care au dat amenzi de 8.700 lei.

 

 






comentarii
2 comentarii

Ma lasati cu papagalii vostri, auzi aproape 100 de cersetori amendati cine dracu le plateste.
Guvernatorul Transilvaniei
11.05.2020 20:55
Planul de amenzi (sã rotunjim bugetul) , coane Fãnicã. Corect, corespunzator, pe barosãnealã. Și fără obosealã sau școalã multã. Amendarea unui cerșetor sau a mașinii fãrã tichet de parcare nu e chiar inginerie spațialä
Dar vreo faptã bunã, mãcar o pisicã salvatã din pom sau un vârstnic ajutat sã treacã strada? Cã prevenția sau "in slujba comunitãții" sunt termeni mult prea complicați, deja
CL asigura salariile, lor le raportãm cã am asigura fond de rulment. Restul e neimportant

Dupã incheierea stãrii de urgenta as fi curios sa aflu cat carburant (de la budget) au consumat ABSOLUT DE POMANA, Loganul si Van ul care bateau centrul de la farmacia 24 in Piata Mare si retur. 2 luni aproape de plimbat in gol, cate 2 intr-un oras pustiu. Cu pauza de odihna in Piata Mare, in fata magazinului portocaliu, de telefonie
Daca si de la bucãțica de Breter ne dor picioarele domnilor agenti, spor la amenzi
Le meritãm. Și vã meritãm. Cä vä îngãduim
Claudiu
13.05.2020 02:21
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA