Tribuna
START sărbătorilor de iarnă, vineri, în Piața Mare. Moș Crăciun și patinoarul îi așteaptă pe sibieni și turiști
Laura BUCIU
5986 vizualizari
START sărbătorilor de iarnă, vineri, în Piața Mare. Moș Crăciun și patinoarul îi așteaptă pe sibieni și turiști

După un an de pauză forțată, cauzată de pandemie, Târgul de Crăciun din Sibiu își redeschide porțile și va primi vizitatori din toate colțurile țării. Vineri, 26 noiembrie, cupola de lumini ce acoperă Piața Mare se va aprinde din nou, dând startul unui sezon de sărbători ceva mai apropiat de normalitatea pe care ne-o dorim cu toții.

Târgul de Crăciun va fi organizat diferit anul acesta față de anii precedenți. Măsurile de limitare a pandemiei de coronavirus impuse de autorități schimbă la față Târgul, așa cum îl știați.

„Ne-am concentrat toate eforturile spre a oferi o experiență cât mai în siguranță, pentru toți participanții, atât penntru public cât și pentru expozanți. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii și instituții, pentru a oferi publicului o experiență cât mai plăcută, chiar și în aceste condiții atipice”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului. 

 

Vizitatorii vor fi verificați

Față de anii precedenți, Târgul de Crăciun din Sibiu din acest an va fi organizat în interiorul unei perimetru închis, ce va permite verificarea tuturor participanților. Accesul se va face în baza Certificatului Verde valid, eliberat conform cerințelor autorităților, în urma vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile.

Cei mici, sub 12 ani, vor putea intra la Târg doar însoțiți de un adult, care, la rândul său, trebuie să îndeplinească unul dintre criteriile de mai sus.

În urma unui parteneriat, IT Genetics și Vaccin.Live vor furniza echipamente de scanare rapidă a certificatelor verzi, ca accesul să se facă rapid și simplu.

De asemenea, compania Continental a dat o mână de ajutor organizării târgului, asigurând implementarea tuturor măsurilor de protecție anti-Covid, iar Crucea Roșie a oferit ajutorul pentru testarea săptămânală a tuturor persoanelor care lucrează la Târgul de Crăciun.

„Suntem foarte atenți, la fiecare detaliu, și am pregătit amănunțit toate aspectele ce țin de siguranța publicului. Vom avea grijă ca spațiul să nu se aglomereze, prin urmare există posibilitatea ca, temporar, accesul persoanelor să fie restricționat ca să nu depășim criteriile de spațiu impuse de autorități”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț.

 

Hai la patinoar și la întâlnirea cu Moș Crăciun!

Chiar dacă este un Târg de Crăciun cu restricții, sunt și foarte multe surprize care îi așteaptă pe vizitatori la ediția din 2021. Cea mai căutată atracție în ultimii ani, gigantica roată panoramică, revine în Piața Mare pe toată durata Târgului. De asemenea, patinoarul va fi funcțional încă de la deschidere și pe întreaga durată a evenimentului. Cei mici și cei mari vor putea patina în fiecare zi, între orele 09:30 și 21:00. Cei care nu au echipament îl pot închiria de la centrul patinoarului, costul fiind de 15 lei iar biletul de intrare tot 15 lei.

Moș Crăciun nu a uitat de cei mici și îi așteaptă la Atelier, ca în fiecare an. Cu sprijinul Lidl, accesul celor mici la Atelierul lui Moș Crăciun va fi în acest an gratuit și vor beneficia și de surprize noi.

În fiecare an, Atelierul lui Moș Crăciun este vizitat de peste 4000 de copii.

„Pentru ediția de anul acesta am luat în considerare o paletă variată de propuneri, cu scopul de a veni în întâmpinarea dorinţei de manifestare artistică, estetică şi plastică a celor mici. Astfel, ne-am propus stimularea unor aptitudini şi a unor deprinderi creative, oferindu-le copiilor oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti, în cadrul Atelierului lui Moș Crăciun”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul evenimentului.

În contextul COVID-19 grupele de copii nu vor veni combinate, ci așa cum sunt ele organizate deja la școală sau grădiniță, iar spațiul va fi dezinfectat cu lumină UV și soluție dezinfectantă la ieșirea fiecărei grupe. Copiii vor putea să păstreze opera realizată la Atelier, vor primi o diplomă și tradiționala fotografie de grup.

De asemenea, învățătorii și educatorii ce vin la Atelierul lui Moș Crăciun cu grupuri de elevi vor primi un certificat pentru participarea la activități extrașcolare.

Durata unui atelier este de 40 de minute iar toate locurile destinate grupelor din școli și grădinițe au fost epuizate în mai puțin de 24h de la deschiderea sistemului de rezervări. Detalii despre Ateliere se găsesc aici: https://targuldecraciun.ro/atelierul-lui-mos-craciun/  

Deschiderea ediției din acest an a Târgului de Crăciun va avea loc vineri, 26 noiembrie. Porțile Târgului vor fi deschise zilnic între orele 11:00 și 21:00, până în data de 2 ianuarie, iar patinoarul va funcționa până când va permite vremea, după această dată. 

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat în anul 2007, anul în care Sibiul a deținut titlul de Capitală Culturală Europeană. Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată și este organizat de Asociația Events for Tourism, în parteneriat cu municipalitatea sibiană.

 

comentarii
11 comentarii

Se înmulțesc cazurile: Un component al naționalei Scoției, John Fleck (Sheffield United), dus la spital după ce s-a prăbușit pe teren, din senin
Fotbalistul scoțian John Fleck, membru al naționalei țării sale, s-a prăbușit pe teren în minutul 72 al partidei pe care echipa sa, Sheffield United, a disputat-o pe terenul celor de la Reading, contând pentru liga a doua engleză.
Fleck a căzut din picioare și imediat, colegii săi au cerut intervenția echipajelor de urgență. Fotbalistul scoțian a primit asistență medicală de urgență timp de 10 minute, după care a fost dus la spital.
24.11.2021 15:31
În Marea Britanie mor de două ori mai mulți vaccinați decât nevaccinați, spune fostul reporter al New York Times, Alex Berenson: "Nu știu cum să explic acest lucru altfel decât prin mortalitatea cauzată de vaccinuri"

Fostul reporter al New York Times, Alex Berenson, autorul unei serii de cărți despre răspunsul guvernului la pandemie, a remarcat că cea mai recentă rată de deces la 100.000 de persoane pentru cei nevaccinați în Marea Britanie este de 0,9%, în timp ce rata pentru cei vaccinați este de 2,2%, conform WND Press.

Citește și: De două ori mai mulți adulți sub 60 de ani vaccinați au murit în Marea Britanie decât persoane nevaccinate din aceeași categorie de vârstă, în perioada martie-septembrie 2021

Vezi și: Cele mai multe decese COVID din Anglia sunt la persoanele vaccinate, arată Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie. RAPORT OFICIAL prezentat de echipa lui TUCKER CARLSON
24.11.2021 15:36
Vai de targul lor!
25.11.2021 00:21
De ce il mai organizeaza daca conditioneaza accesul pe baza certificatului verde??? Ca si la mall uri, sper sa nu mai mearga nimeni... Nu ar fi trebuit sa adopte aceasta masura niciun centru comercial, este discriminare pe fata... Inteleg restaurante sau cluburi de noapte, dar mall uri unde iti faci cumparaturile si pleci?
Pandemia Pwulii
25.11.2021 01:00
Sa stie toti muritorii de foame si paznicii cum te cheama si alte detalii cu caracter strict personal, reprezinta o incalcare a legii... Constituie o infractiune prezentarea certificatului verde... Sper ca si conducatorii adica dictatorii actuali sa aiba acceiasi soarta ca Ceausescu... Mai e putin
Pandemiepedracu’
25.11.2021 01:07
1. Balciul e organizat cu banii primariei, proveniti din impozitele TUTUROR sibienilor, nu doar ale celor intepati! Care oricum sunt mai putin de 40%... De ce sa beneficieze doar unii???
2. Angajatii care prepara diferitele produse, si cei care vand, nu au obligatia sa aiba nazzipass! Cel care le cumpara produsele, adica le da bani de salarii, de ce ar trebui sa aiba?? Oricum banii nu au certificat!
3. Nici macar sclavul de la intrare, pus sa te verifice, nu are certificat!
Daca mai crede cineva ca aceste restrictii sunt pentru sanatatea oamenilor, este un mare naiv!!!
sibian
25.11.2021 07:40
@ sibian

Total de acord. Este o pLandemie POLITICA. Nu are de-a face cu sanatatea sau cu siguranta cetatenilor. Are de-a face cu Noua ordine mondiala si instaurarea dictaturii comuniste la nivel global.

Cei ce sustin injectarea sunt cateii marii resetari. Sunt slugoii care vor fi folositi pe post de tortionari in noua dictatura. Uneltele iadului in lupta cu oamenii.
25.11.2021 09:09
In condițiile în care un vaccinat poate fi infectat și un nevaccinat poate fi sănătos. S-a dus naibii toată logica. Adulți cu minte de copii.
Discriminare pe fata
25.11.2021 09:53
Mai si spun criminalii vaccinarii: informati-va numai din surse oficiale!!!!
De parca 45 de ani, in comunism, nu ne DEZinformam tot din surse oficiale...

Ca si cand sursele oficiale ar fi sigure si corecte, cand de fapt, in realitate, sunt slogane de propaganda facute de HOTI pentru fraierii care inca mai cred sursele oficiale.
25.11.2021 11:41
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) mama ce de prostalai pe aici. Ba analfabeti functional, vai de capul vostru de ratati cu teoriile voastre imbecile!!!!!
Cum era ba loazelor cu 5G? Sau cu criza cipurilor de la nivel planetar pentru ca la baga in vaccin? :)))))))))))))))))))
"Facebuci" scrie pe creierul vostru spalat!
:))))))))))))))))))) conspirationistii 5G
25.11.2021 12:40
@ 12:40

Singurul prostalau aici esti tu, bai fraiere. Esti slugoiul imbecililor care conduc. Cat de idiot poti sa fii sa ajungi sluga pe prosti? Ca daca erai sluga la unii destepti, mai ziceam. Dar la cacanarii astia care emit imbecilitati in fiecare zi, iar tu sa le dai dreptate si sa le tii partea, mare jigodie trebuie sa fii.

Sa lingi pingelele lui Barna, lui Gheorghita si ale lui Arahat? Sa fii cocosat de plecaciuni in fata limbricilor care ne conduc? Trebuie sa fii special, tu asta, dasteptu'.
pentru slugoiul lui Barna
25.11.2021 16:16
Din aceeasi categorie
SEVIS

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Compa
SOMA
Licitatie publica

ACCENT MEDIA