Tribuna
Spui o poezie și primeşti abonament gratuit la Biblioteca ASTRA
Spui o poezie și primeşti abonament gratuit la Biblioteca ASTRA

Ziua Internațională a Poeziei este celebrată anul acesta la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu prin răsplătirea cititorilor cu permise gratuite de acces. Luni, 21 martie, toți cei care vor recita poemul preferat sau vor lectura o poezie, la alegere, din colecțiile bibliotecii, vor beneficia de emiterea unui permis de acces gratuit la bibliotecă, inclusiv în filiale, cu valabilitate de un an de zile, transmite un comunicat al BJ ASTRA. 

La sediul central, bibliotecarii Compartimentului Carte pentru Adulți au pregătit pentru pasionații de poezie numeroase volume din lirica românească și universală. Cititorii interesați vor avea posibilitatea de a alege să citească sau să recite versuri din creația unor poeți consacrați sau mai puțin cunoscuți. Selecția de publicații expuse cuprinde antologii de poezie din literatura clasică, modernă și contemporană, reprezentativă pentru spații culturale diferite. 

Ziua Internațională a Poeziei va fi sărbătorită, de asemenea, în cadrul filialelor bibliotecii, care vor desfășura acțiuni și activități dedicate creațiilor poetice și omagierii autorilor acestora, dar și pasionaților genului liric. 

La Filiala Bâlea, începând cu ora 14, se va desfășura un atelier dedicat preșcolarilor și elevilor din ciclul primar, în care aceștia își vor exersa îndemânarea, creativitatea și aptitudinile de lectură, citind versuri din volumele de poezii adaptate grupei de vârstă. Publicul Filialei Hipodrom va fi întâmpinat cu o expoziție de carte și un concurs pentru iubitorii de poezie. În egală măsură, filialele Valea Aurie, Vasile Aaron și Cisnădie vor aduce poezia mai aproape de public prin expoziții de carte și acțiuni de lectură publică. Activitățile prilejuite de Ziua Internațională a Poeziei se vor desfășura în sediile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în timpul programului de funcționare.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA