Tribuna
AFF
Spitalul Militar Sibiu va avea un nou bloc operator politraumă, cu fonduri din PNRR
Laura BUCIU
2300 vizualizari
Spitalul Militar Sibiu va avea un nou bloc operator politraumă, cu fonduri din PNRR

O investiție de peste 15 milioane de euro din fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se va face la Sibiu, la Spitalul Militar. Aici se va construi o nouă clădire ce 7.000 de metri pătrați, unde va funcționa un nou bloc operator politraumă.

Spitalele militare din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești și Sibiu vor beneficia de investiții în valoare totală de 65 de milioane de lei, din PNRR, pentru reabilitare, extindere și dotare cu aparatură modernă. Investițiile realizate conform componentei 12 „Sănătate” a PNRR, vor fi destinate reabilitării, modernizării, extinderii (inclusiv prin construcții de clădiri noi) și dotării cu aparatură modernă a unor structurilor care furnizează asistență medicală ambulatorie.

 

Spitalul de Urgență „a picat” din PNRR

 

Investiția în valoare de 15,7 milioane de euro în Spitalul Militar din Sibiu este singura care se va face din PNRR la Sibiu, după ce investiția și mai mare, cea într-un nou spital de urgență a picat, din cauza valorii foarte mari.

Guvernul României a aprobat în data de 22 februarie 2023, lista celor 27 de obiective de investiții finanțate din PNRR.

Lista cuprinde spitale noi care vor fi construite în întregime, corpuri noi de clădiri, precum și reabilitarea altora. 

În cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR au fost depuse 46 de dosare de finanțare. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și au intrat în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare. Cele 27 de obiective au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut și în limita bugetului alocat investiției specifice din PNRR.

În cazul blocului operator politraumă care se va construi la Spitalul Militar, acesta presupune o clădire de 7.000 de mp, în curtea unității militare. Blocul va fi structurat pe trei nivele, P+3. La parter va exista un compartiment de urgențe și investigații, precum și un serviciu de sterilizare. La primul etaj vor exista secția de ATI și blocul operator propriu-zis, cu șase săli de operație, precu și o unitate de transfuzii. La al doilea etaj sunt saloane pentru pacienții operați, iar la etajul al treilea vor fi birouri.

comentarii
4 comentarii

Corul sorosiștilor bocesc moartea lui Mihai Șora, filosoful neo-marxist care a lucrat pentru bolsevica Ana Puker.

Maia Sandu, Dominic Fritz și ministra lui Iohannis se întrec în omagieri.

Nu putem fi surprinși de discipolii lui George Soroș care bocesc în grup, moartea idolului lor.

Maia Sandu, după decesul lui Șora: Ne-a spus să fim buni și ne-a lăsat atâta înțelepciune, încât va fi mereu parte din noi.

Dominic Fritz: Mihai Şora, acel mare timişorean, a plecat. Au rămas umorul lui fin, rezistenţa tenace, vitalitatea inepuizabilă şi încăpăţânarea de a nu renunţa la principii.
”Mihai Şora a fost o inspiraţie pentru generaţii de români, a echilibrat revolta cu speranţa, generozitatea cu determinarea, înţelepciunea cu amuzamentul. Ne va rămâne un far călăuzitor, în Timişoara, România si Europa. Drum lin!”, şi-a încheiat Dominic Fritz mesajul.

Ligia Deca: Trăim, astăzi, despărţirea de Mihai Şora, cel care ne făcea să credem în viitor prin tinereţea spiritului său. Mereu deschis spre nou, spre progres, primul ministru al Educaţiei de după Revoluţie
Mulţumesc, Mihai Şora, pentru că aţi ştiut să nu pierdeţi, nerenunţând la a lupta permanent pentru noi toţi, într-un mod atât de elegant şi de discret”, a scris ministrul Educaţiei

Lista „personalităților” în tandem cu cei de mai sus este destul de mare, arătând gradul de soroșizare din societatea românească.
Alte stiri
26.02.2023 15:45
WEF (Forumul Economic Mondial) ordonă guvernelor lumii să înceapă „raționalizarea severă a cărnii și a combustibilului”!

Globaliștii de la Forumul Economic Mondial au ordonat guvernelor din întreaga lume să înceapă raționalizarea severă a cărnii și a combustibilului, ca o accelerare a agendei lor privind Marea Resetare. Potrivit unui studiu realizat de academicieni corupti aliniați globaliștilor, raționalizarea în stilul celui de-al Doilea Război Mondial este răspunsul la așa-numita criză climatică.

Autorii consideră că o schemă de raționalizare ar fi mai echitabilă decât cotele individuale, deoarece, spre deosebire de taxele pe carbon și de sistemele de credite de carbon – ambele propuse ca răspuns la schimbările climatice – raționalizarea nu ar permite celor bogați să „cumpere o cale de ieșire”.

Cercetătorii susțin că o schemă de raționalizare ar putea avea, de asemenea, aplicații mai largi. „Conceptul de raționalizare ar putea fi de ajutor, nu numai în ceea ce privește atenuarea schimbărilor climatice”, spune coautorul principal, Dr. Nathan Wood, „ci și în ceea ce privește o serie de alte probleme sociale și politice – cum ar fi actuala criză energetică.”
Alte stiri
26.02.2023 15:52
ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN

Tot internetul plin de aceleași și aceleași minciuni despre viața „blândului filosof al cetății”. Nu e de ajuns că pagina fakeopediei de extremă stânga Wikipedia prezintă o biografie total falsificată a fostului agent bolșevic, acum mai citim aceleași informații false și pe agențiile de presă, ceea ce, în numele deontologiei profesionale și corectitudinii informației, nu este de acceptat.

ȘtiripeSurse, de exemplu, fără o minimă documentare, preia minciunile colegilor lui de GDS, Vladimir Tismăneanu, respectiv GDS și FSN, în cazul lui Andrei Pleșu, potrivit cărora Mihai Șora, ca membru al GDS și Fundației Soros și totodată ministru al Educației FSN în Guvernului Iliescu-Roman, și-ar fi dat demisia la mineriada din iunie 1990, în semn de protest față de masacrarea studenților și bucureștenilor de către mineri și agenți ai regimului fesenist. Nimic mai FALS! Șora și-a încheiat mandatul de ministru odată cu întreg Guvernul Roman, două săptămâni mai târziu. Am demonstrat acest lucru cu acte și vom vorbi pe acte, pentru că așa este corect, ca să nu umplem net-ul de „Fake News”.

De aceea și nu pentru alt motiv, publicăm aici, Adevărata Biografie a lui Mihai Șora, conform documentelor de Partid și Arhivelor CC al PCR, DIE, CIE, SIE, respectiv DSS, respectiv CNSAS. Demersul nostru se numește pur și simplu Anti-Fake News.

Să începem cu începutul:

„Obrăznicia și tupeul golănesc au devenit principalele arme în apărarea lui Mihai Șora după dezvăluirile publicate de „Evenimentul zilei” și „Cotidianul” în legătură cu trecutul stalinist al lui Mihai Șora și așa-zisa sa disidență din cabinetul Anei Pauker”, opinează scriitorul Ion Spânu în Cotidianul.

Detalii pe ActiveNews.ro
Alte stiri
26.02.2023 16:07
Dupa ce mor sau nu mai sant in functii"filosoifii" aflam si noi oamenii de rand cum am fost trasi in piept si mintiti de peste 30 ani.Iliescu-comunist pro rus pe fata,Constantinescu controlat total se fosta Securitate,Basescu-informator si securist sub acoperire dovedit,oare Iohannis ce este?.Prea spectaculos a ajuns Presedinte iar acum a facut alianta cu PSD .Avea alternativa cu USR ,dar se prabusea cu ei, ca trebuiau luate masuri gen taiere de pensii nemeritate.Acum cand am aflat de Sora care juca la mai multe capete simpt un gus amar de tradare tipic fiintei umane.Ma mir ca nu a aparut Alba ca Zapada(Turcana) si Campeanca sa ne spuna ca ele au rezolvat problema spitalului Militar cu ministru Sanatatii de la PSD.
xxx
27.02.2023 14:31
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA