Tribuna
PNL
ADVERTORIAL
Spitalul Militar Sibiu primește bani prin PNRR pentru o investiție de 15,7 milioane de euro. Raluca Turcan: ”Este singura veste bună, după ce s-au schimbat criteriile pentru finanțarea cu bani din PNRR a investițiilor din sistemul de sănătate”
Spitalul Militar Sibiu primește bani prin PNRR pentru o investiție de 15,7 milioane de euro. Raluca Turcan: ”Este singura veste bună, după ce s-au schimbat criteriile pentru finanțarea cu bani din PNRR a investițiilor din sistemul de sănătate”

Spitalul Militar din Sibiu va avea un nou bloc operator politraumă, anunță deputatul de Sibiu Raluca Turcan într-o postare pe pagina sa de Facebook. Acesta va fi construit în curtea spitalului, în urma unei investiții de 15,7 milioane de euro, printr-o finanțare acordată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Bloc operator cu șase săli de intervenție

 

Raluca Turcan spune că este singura investiție cuprinsă în Sibiu, prin PNRR, după ce Ministerul Sănătății a modificat criteriile de departajare a proiectelor.

”Aceasta este vestea bună, din păcate și singura, în ceea ce privește județul Sibiu, care vine dinspre Ministrul Sănătății, după ce s-au schimbat criteriile pentru finanțarea cu bani din PNRR a investițiilor din sistemul de sănătate.

Ministerul a declarat eligibil proiectul de construire a unei clădiri de 7.000 de mp, în curtea Spitalului Militar Sibiu, pentru a adăposti un bloc operator politraumă. Investiția va costa 15,7 milioane de euro”, susține Raluca Turcan.

Ea a precizat că și noul spital județean va fi construit, lucrările vor începe chiar din acest an, însă cu altă sursă de finanțare decât PNRR.

”În ceea ce privește construcția noului spital județean din Sibiu, vom găsisoluții prin care acesta să se poată ridica, chiar și în condițiile în care a fost șters din PNRR.

Solutia este de finanțare prin Programul Operațional de Sănătate 2021 – 2027 și accesarea unui împrumut la Banca Europeană de Investiții. Vom face alături de conducerea Consiliului Județean Sibiu, de Presedinta Daniela Cimpean, toate demersurile posibile ca această investească să pornească în acest an”, spune Turcan.

 

Construcție nouă de 7.000 de mp curtea Spitalului Militar

 

Cu banii din PNRR se va construi o nouă construcție chiar în curtea Spitalului Militar de pe bulevardul Victoriei. Aceasta va avea  o amprentă la sol de 1.400 de mp, fiind împărțită pe cinci paliere:  demisol, parter și trei etaje. Va avea o suprafață desfășurată de 7.000 de mp.

La demisol sunt prevăzute spații tehnice și de depozitare, spălătoria, bucătăria și camera mortuară.

La parter vor fi amenajate compartimentul de primiri urgențe, serviciul general de sterilizare și sectorul de investigații.

Etajul întâi va fi ocupat de secția de anestezie și terapie intensivă, blocul operator cu șase săli de intervenție și unitatea de transfuzii sanguine.

La etajele doi și trei sunt prevăzute saloanele de spitalizare pentru pacienții care au trecut prin secția chirurgie. La etajul trei vor fi și birourile echipei manageriale a unității medicale.


comentarii
4 comentarii

Oare prezența unui comandament NATO a influențat alocarea? zic și eu...
Marius
17.01.2023 20:00
Am o intrebare pentru redactorii de la Tribuna (fie ei alfa-beți sau anal-fa-beți): ce inseamna cuvântul ADVERTORIAL?
Ce calibru a avut glonțul care i-a trecut prin cap celui care a inventat acest cuvânt?
Un cititor
18.01.2023 14:13
Catre autorii acestui articol: VA Cred!!! Cu o conditie: daca puteti a ne explica diferenta dintre: semidocti si imbedocti. Daca puteti explica legatura cu articolul, ati castigat!: veti pune noul presedinte!
Undan
18.01.2023 22:14
disperare maxima pentru a mai sti lumea de mine...recte, raluca...disperata rau pt mai prind parlamentul odata..altfel, ar ramane pe drumuri...cee ce merita..trist..jlnic spectacol
as
19.01.2023 10:52
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica