Tribuna
Spitalul Militar Sibiu a fost aprovizionat cu măști și viziere după controlul dispus de prefect. Medicul care a reclamat spitalul, în concediu medical
Laura BUCIU
7880 vizualizari
Spitalul Militar Sibiu a fost aprovizionat cu măști și viziere după controlul dispus de prefect. Medicul care a reclamat spitalul, în concediu medical
© Răzvan NEGRU/Arhiva

Personalul din Urgența Spitalului Militar avea măști chirurgicale, mănuși de unică folosință, ochelari și halate (suprabluză) în momentul în care a ajuns la spital pacientul care avea leziuni pulmonare similare COVID-19, vizibile la Computerul Tomograf, au spus angajații Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU) în timpul controlului dispus de prefectul Sibiului, Mircea Crețu.

Deși în 21 martie, lipseau din dotare, miercuri au fost primite viziere și măști cu filtru tip FFP2. De asemenea, încă din data de 16 martie la CPU al Spitalului  Militar sunt în dotare combinezoane impermeabile, au transmis reprezentanții Prefecturii Sibiu într-un comunicat de presă.

„În urma informațiilor apărute ieri, 24.03.2020, în mediul online, referitoare la faptul că în cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu este internat un pacient care are simptome de coronavirus COVID-19 și că lipsesc echipamentele de protecție, prefect Mircea Crețu a dispus către Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu, să efectueze verificări. Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu a efectuat verificări, în urma cărora a înaintat Instituției Prefectului Județului Sibiu un raport din care reies următoarele: pacientul în vârstă de 72 de ani, s-a prezentat la CPU – Spitalul Militar de Urgență Sibiu, în data de 21.03.2020 cu Diagnostic Pneumonie cronică acutizată, ceea ce nu corespunde criteriilor din definiția de caz COVID-19 în vigoare, așadar nu reprezintă o suspiciune de COVID-19. În consecință, testarea personalului care a îngrijit acest pacient nu este imperativ necesară. Conform responsabilului din partea Compartimentului de Supraveghere a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale, personalul CPU a fost instruit cu privire la utilizarea echipamentului de protecție a personalului (EPP), însă la ultima instruire s-a refuzat semnarea tabelului, pe motiv că nu aveau toate echipamentele necesare”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Sibiu.

Întreaga investigație epidemiologică s-a efectuat cu acordul comandantului spitalului, dr. Florian Cornel Moga și în prezența medicului epidemiolog dr. Adrian Prună.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au precizat că medicul din CPU, care a făcut reclamație privind lipsa echipamentelor de protecție și faptul că personalul nu a fost testat, este în concediu medical din 16 martie, afirmativ pentru acutizarea unei afecțiuni cronice.

Medic de urgență de la Spitalul Militar Sibiu: „Nu avem echipament de protecție”. Conducerea Spitalului MIlitar Sibiu reacționează

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia