Tribuna
Spitalul Județean nu este doar pentru COVID-19. 307 pacienți sunt internați în „zona verde”
Laura BUCIU
1124 vizualizari
Spitalul Județean nu este doar pentru COVID-19. 307 pacienți sunt internați în „zona verde”
© Razvan NEGRU

În fiecare zi vorbim despre situația COVID-19, despre pacienți infectați, internați sau, mai rău, despre oameni care au fost răpuși de virusul ucigaș. Dar chiar dacă discuțiile sunt, în perioada aceasta, preponderent despre coronavirus, oamenii suferă și din cauza altor boli. Ce fac atunci când starea lor se agravează? Tot la Spitalul Județean de Urgență ajung. Este cel mai mare spital din județ, iar autoritățile au păstrat zone verzi, unde medicii pot trata și alte afecțiuni, nu doar cele ce vin ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

 

Numărul de paturi se schimbă de la o zi la alta

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu are puțin peste 1.000 de paturi. În această perioadă este ocupat cam în proporție de 50 la sută, pentru că activitatea a fost restrânsă, astfel încât să fie ținută situația sub control.

Sunt 307 pacienți internați în zona verde. Cei mai mulți sunt internați în Obstetrică-Ginecologie, în Maternitate – femei care au venit să nască. În top sunt și Ortopedia, Neurologia și Chirurgia. Numărul pacienților internați se schimbă de la o oră la alta.

În zona roșie sunt toți pacienții internați cu COVID-19. SCJU Sibiu dispune în total de 154 de paturi Covid pe secții și 34 de paturi ATI-Covid.

În fiecare zi, medicii din UPU fac 200 de consultații, din care 70 – 80% sunt consultații COVID-19 pentru pacienții cu suspiciuni sau confirmați.

 

Secțiile Medicală 1 și 2 au devenit roșii

 

Secțiile medicale ale SCJU Sibiu pot prelua de marți pacienți COVID pozitiv care au nevoie de internare, după ce a fost primit avizul Direcției de Sănătate Publică Sibiu pentru modificarea structurii organizatorice temporare a unității medicale.

„Măsura este implementată cu scopul de a optimiza procesul de asigurare a serviciilor medicale pentru pacienții COVID, în condițiile creșterii numărului de infectări din județ. În continuare, facem apel către populație să respecte măsurile de siguranță și să se vaccineze pentru a putea stopa și acest val al pandemiei”, spun reprezentanții SCJU Sibiu.

comentarii
2 comentarii

Chiar?
X
20.10.2021 18:17
Este spital judetean totusi, sunt sute de medici din alte specialitati care sunt platiti foarte bine, nu e logic sa trateze si ei bolnavi?
Nor
21.10.2021 10:00
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA