Tribuna
SEVIS
Spitalul Județean de Urgență Sibiu stă mai bine decât „Marius Nasta”: există doi pompieri angajați, care vin la serviciu
Laura BUCIU
709 vizualizari
Spitalul Județean de Urgență Sibiu stă mai bine decât „Marius Nasta”: există doi pompieri angajați, care vin la serviciu
Foto cu caracter ilustrativ © Răzvan NEGRU/Arhiva

După scandalul de la Institutul Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, izbucnit atunci când conducerea unității medicale a dezvăluit faptul că un singur pompier asigură siguranța la incendiu, iar acesta este în concediu de 6 luni, i-am întrebat pe reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu care este situația aici.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, unitatea medicală are angajați doi pompieri, care lucrează în tura 7.00 – 15.00.

„În caz de necesitate, în afara orelor de program, cei doi sunt chemați de la domiciliu. Există proceduri clare în acest sens. Mai avem electrician, instalator, care sunt în tură continuă. Practic, cineva este de serviciu în orice moment. În plus, există și procedură de evacuare în caz de urgență, cunoscută de toată lumea, mai ales că SCJU Sibiu este un spital pavilionar”, a spus Decebal Todăriță.

 

Arafat spune că este obligatoriu să existe pompier în spital

 

„Orice unitate sanitară, o clădire mare, o clădire de spital, are nevoie ca partea de prevenire să fie activă tot timpul. Cel puțin pe tură trebuie să fie 1 – 2 persoane care monitorizează alarmele, care răspund de evacuare, de anunțarea pompierilor dacă este vreo problemă. Asta este ceea ce trebuie să aibă fiecare spital”, a spus Raed Arafat, marți, la Antena 3.

Acest personal poate să fie, potrivit legii, angajatul propriu al spitalului sau se poate semna un contract cu o firmă care să asigure personalul care să aibă acest rol major pe partea de prevenție, evacuare și primă intervenție, să știe unde sunt hidranții, stingătoarele, astfel încât să poată interveni până ajung pompierii.

Întrebat despre situația de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde era un singur pompier, care și el este în concediu de 6 luni, Raed Arafat a spus că un pompier nu poate face față și că protecția trebuie să fie una continuă.

„Un singur pompier ce poate să facă? Să vină să verifice o dată și să plece. Nu ai cum! Partea de prevenție, de protecție trebuie să fie una continuă. (...) Nu e recomandare. Trebuie să aibă personal instruit permanent în spital pe partea de evacuare și pe partea de prevenție. Cea mai bună soluție este să iei oameni care să lucreze în tură. Cum am zis, 2 – 3 oameni, care lucrează în tură și care au ca rol verificarea, monitorizarea alarmelor, verificarea situațiilor periculoase care pot să pună în pericol spitalul, să le oprească, să rezolve situația respectivă”, a mai spus Arafat.

comentarii
1 comentarii

Toate bune pina la primul incendiu.
De ce nu lucreaza cei doi "pompieri"( de fapt sunt doua persoane cu o minima pregatire de specialitate) in ture, unul de la 07-15 iar celalalt de la 15-23????
Gabi
24.02.2021 09:20
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia