Tribuna
PNL
Spitalul de Psihiatrie din Sibiu face un pas uriaș spre a deveni al treilea spital clinic din județ
Laura BUCIU
1066 vizualizari
Spitalul de Psihiatrie din Sibiu face un pas uriaș spre a deveni al treilea spital clinic din județ

Secția Psihiatrie III a Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu a primit statutul de Secție clinică, în baza Ordinul emis de Ministerul Sănătății în data de 18.09.2020. În urma dobândirii acestui statut, secția câștigă posibilitatea unei colaborări mai apropiate cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Aici studenții Facultății de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu în specializările Medicină, Medicină Dentară, Asistență Medicală Generală și Tehnică dentară.

vor putea face stagii clinice și/ sau practică de specialitate

De asemenea, vor beneficia de pregătire teoretică și practică masteranzii în specialitatea Psihologie clinică, Consiliere psihologică și Psihoterapie și studenții de la Psihologie ai Departamentului Psihologie din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

„Suntem într-un spital care a fost înființat în 1863, care, alături de Heidelberg, este singurul centru care a fost înființat cu scopul de a fi spital de psihiatrie și încă funcționează ca spital de psihiatrie. Acesta are o tradiție în ceea ce privește partea de învățământ. Menționez, de exemplu, școala medico-pedagogică înființată în 1991 în acest spital sau centrul de ergoterapie științifică care a fost înființat pentru prima dată în România în 1933 în acest spital. Vreau să vă spun că avem o tradiție veche, iar în momentul actual încercăm să continuăm această tradiție. În prezent, fiind două secții clinice în spital putem obține statutul de spital clinic, ceea ce va aduce după sine, dincolo de activități medicale de înaltă calitate, de activități de învățământ medical, activități de cercetare științifică medicală și de educație medicală continuă. Pentru noi este important pentru că ne dorim foarte mult să creștem calitatea actului medical și automat calitatea serviciilor oferite pacienților”, a spus directorul medical al Spitalului de Psihiatrie, dr. Ciprian Băcilă.

 

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat că este încântată de faptul că Spitalul de Psihiatrie a „țintit mai sus” și acest lucru trebuie făcut de toți cei care conduc instituții.

 

„Sibiul poate să țintească mai sus pentru că are resursa umană necesară. Ca urmare a primirii statutului clinic pentru secția Psihiatrie III crește prestigiul spitalului de psihiatrie și se deschid noi oportunități pentru a derula proiecte de certare. Totodată, este un beneficiu notabil pentru studenții la Medicină și cei de la Psihologie care pot aplica cunoștințele dobândite. Spitalul de Psihiatrie Dr.Gheorghe Preda intră în linie dreaptă pentru obiectivul privind obținerea statutului de spital clinic, fapt care va îmbunătăți și posibilitățile de finanțare și de desfășurare de proiecte de cercetare” a declarat Daniela Cîmpean.

 

 

Un pas spre Spitalul Clinic de Psihiatrie

 

 

Statul obținut de Secția III este un pas important pentru ca spitalul să devină clinic.

„Următorul pas este acela de a aplica pentru obținerea statutului de spital clinic. Acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare. După obținerea statutului de spital clinic cu ajutorul Consiliului Județean al Universității și al Facultății de Medicină putem continua demersurile pentru obținerea unui compartiment de Cercetare de neuro-științe”, a mai spus dr. Băcilă.

Întrebat când s-ar putea vorbi despre noul Spital Clinic de Psihiatrie, medicul a spus că nu ar vrea să fie „excesiv de optimist”, dar speră că acest lucru se va întâmpla la sfârșitul anului 2020.

La evenimentul orgnizat pentru a anunța obținerea statului de secție clinică, a doua a Spitalului, de către Secția III, au participat directorul Spitalului de Psihiatrie, Sebstian Stroia, directorul medical, dr. Ciprian Băcilă, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, dr. Gabriel Budescu, rectorul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, prof.univ.dr. Sorin Radu, prorectorul ULBS, conf.univ.dr. Horațiu Dura, decanul Facultății de Medicină, conf. univ. dr. Radu Fleacă, și conf.univ.dr. Mihaela Bucuță din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane.

 

comentarii
2 comentarii

Felicitări domnului doctor Băncilă.Este doar meritul lui .Nu dati merite pentru ce se face unui manager total depasit de situatie.Din pacate spitalul a cam stat pe loc sub aceasta conducere.
Spital
23.09.2020 12:06
Perioada in care chiar au fost realizări este aceea cand spitalul era condus de echipa Nicoara -Bacila-Fratila.
Eu
23.09.2020 13:59
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia