Tribuna
Spitalul de Psihiatrie cere angajarea unui avocat pentru cazul infirmierului arestat preventiv pentru viol
Laura BUCIU
4214 vizualizari
Spitalul de Psihiatrie cere angajarea unui avocat pentru cazul infirmierului arestat preventiv pentru viol
© Arhivă

Conducerea Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu solicită consilierilor județeni aprobarea angajării unui avocat specializat în dreptul muncii, în urma scandalului izbucnit după ce trei paciente au acuzat un infirmier că le-a violat.

Prin solicitarea adresată Consiliului Județean Sibiu, se apreciază că achiziționarea serviciilor juridice, respectiv un avocat specializat în dreptul muncii, este în interesul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și necesară, în condițiile în care  este posibil să existe un impact negativ asupra spitalului, atât din  punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al imaginii, întrucât reclamantul din dosarul nr. 2105/85/2022, adică infirmierul acuzat de viol, se află momentan în arest preventiv.

Reprezentanții Spitalului spun că cer să achiziționeze servicii juridice pentru acest dosar, atât din cauza complexității cauzelor, cât și din cauza caracterul de noutate pe care îl prezintă acest dosar pentru cei doi oi consilieri juridici angajați, întrucât aceștia nu au mai avut, anterior, experiența unor dosare cu obiect similar.

În motivarea solicitării, se menţionează faptul că, la nivelul instituţiei, activitatea Biroului Contencios se desfășoară cu doi consilieri juridici, care au volum de muncă ridicat, în special datorită faptului că Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu se află în proces de acreditare, iar unul dintre cei doi consilieri juridici este implicat în   activitatea de actualizare a referințelor bibliografice legislative din peste 200 de proceduri de la nivelul spitalului.

Referatul Spitalului a plecat cu aviz pozitiv și pe masa consilierilor județeni se va afla, joi, un proiect de hotărâre pentru achiziționarea acestor servicii juridice.

 

Infiermierul este acuzat că a violat două paciente

 

Un infirmier de la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu a fost arestat preventiv, la jumătatea lunii septembrie, după ce trei paciente au depus reclamații în care îl acuză de viol și agresiune sexuală. Nu este pentru prima dată când infirmierul se confuntă cu astfel de acuzații.

De această dată, plângerile au fost preluate de conducerea Spitalului și trasmite către Parchet. Reprezentanții conducerii Spitalului de Psihiatrie au pus la dispoziția anchetatorilor imagini de pe camerele de supraveghere din unitatea medicală.

Infiermierul acuzat de agresiuine sexuală și viol de trei paciente ale unei secții a Spitalului de Psihiatrie a mai traversat o perioadă similară în urmă cu doi ani. O altă pacientă i-a adus acuzații similare, însă o anchetă internă a concluzionat că acuzațiile sunt nefondate.

Bărbatul acuzat lucrează de 3 ani în Spitalul de Psihiatrie „dr. Gheorghe Preda” din Sibiu și nu este în relații bune cu ceilalți colegi, iar acum infirmă ceea ce spun pacientele despre el.

În fața acuzațiilor, infirmierul a fost reținut și apoi arestat preventiv.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA