Tribuna
Spitalul de Pediatrie Sibiu continuă digitalizarea, cu fonduri europene
Spitalul de Pediatrie Sibiu continuă digitalizarea, cu fonduri europene
© Primăria Sibiu

Investițiile la Spitalul de Pediatrie din Sibiu continuă cu proiecte de digitizare, finanțate din fonduri europene, anunță Primăria Sibiu.

„Susținem Spitalul de Pediatrie în mod concret și consistent. Am extins spațiul destinat urgențelor pediatrice și l-am dotat cu aparaturi noi. Ambulatoriile Spitalului au fost extinse și am achiziționat zeci de aparaturi moderne pentru diagnosticare și tratament, livrarea lor fiind aproape încheiată. Acestea reprezintă o investiție de peste 17 milioane de lei pe care am realizat-o doar în ultimii 2 ani pentru spitalul pe care noi îl avem în administrare din punct de vedere al infrastructurii. Și continuăm: am depus două proiecte în cadrul PNRR, unul pentru eficientizarea energetică a clădirii de pe str. Transilvaniei, și un al doilea pentru reabilitarea blocului operator al Spitalului. Am pregătit și acest proiect pentru continuarea digitalizării Spitalului de Pediatrie pe care îl supun aprobării Consiliului Local, pentru a putea solicita finanțare europeană”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Proiectul “Digitalizarea Spitalului de Pediatrie Sibiu” va fi depus pe Componenta 7 a PNRR de către Spitalul de Pediatrie și Primăria Sibiu, în parteneriat. Investiția estimată la 2,4 milioane de lei include:

Extinderea Sistemului Informatic Medical Integrat din Spitalul de Pediatrie Sibiu se va face prin crearea unei aplicații mobile pentru medici și asistente care vor utiliza tablete în locul fișelor clasice de observație și vor putea accesa de lângă patul pacientului dosarul medical cu investigații medicale și diagnostice.

Implementarea unei componente “voice to text” prin care se vor transcrie automat observațiile medicale și rezultatele investigațiilor imagistice, crearea unui modul “dosar îngrijire pacient”, un plan de îngrijiri completat direct la patul pacientului sunt prevăzute în proiect.

O componentă de telemedicină care va asigura de la distanță legătura dintre medicii specialiști și pacienți

Un modul de analize medicale și financiare va permite comparația multianuală a peste 50 de indicatori de performanță ai Spitalului.

Prin același proiect se va face achiziționarea de echipamente hardware de infrastructură IT și conectarea prin cablu și wireless a corpurilor de clădire ale Spitalului de pe străzile Pompeiu Onofreiu, G. Barițiu și Transilvaniei.

 

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu


comentarii
1 comentarii

Cu asta va laudati voi? Cu programele progresiste de control a popu latiei?
Banii ieuropeni sunt de la progresistii de la Davos, de la Soros si Schwab pentru Marea Resetare. Se urmareste controlul total. Oricum din tot ce au implementat nenorocitii astia, nimic nu merge ca lumea.
I-au nenorocit si pe doctorii de familie, i-au ingropat in fisiere si inregistrari intr-un sistem care se blocheaza mereu sau nu functioneaza deloc.
Marius
24.01.2023 07:21
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA