Tribuna
SEVIS
Spitalul Clinic de Psihiatrie Sibiu are un nou director: medicul Ciprian Băcilă
Laura BUCIU
2394 vizualizari
Spitalul Clinic de Psihiatrie Sibiu are un nou director: medicul Ciprian Băcilă

Medicul Ciprian Băcilă este noul director al Spitalului de Psihiatrie „dr. Gheorghe Preda”, din Sibiu. El a preluat mandatul de interimar, pentru o perioadă de 6 luni, după ce fostul director, Sebastian Stoia, a fost numit director al căminului pentru persoane vârstnice de pe strada Azilului.

Preluarea mandatului de manager interimar al Spitalului de către medicul Ciprian Băcilă a avut loc în data de 15 februarie, dată la care s-a produs procesul de predare-primite și, de asemenea, data la care Stroia a preluat funcția câștigată prin concurs la Unitatea de Asistență Medico-Socială din Sibiu.

Înainte de a fi manager interimar al Spitalului de Psihiatrie, dr. Ciprian Băcilă a ocupat funcția de director medical al aceleiași unități medicale și a sprijinit demersurile de primire a statutului de „Spital clinic” de către spital.

„M-am ținut de cuvânt și din luna decembrie spitalul este clinic, ceea ce este un pas uriaș pentru Sibiu și pentru comunitatea medicală. Vreau ca, prin această numire, care mă onorează, să pot sprijini mai departe toate investițiile importante care sunt în desfășurare la nivelul spitalului nostru, dar și să începem proiecte noi.  Ne dorim mult reabilitarea Pavilionului IV, suntem în grafic cu Ambulatoriul de specialitate și, de asemenea, ne dorim să deschidem Centrul de neuro-științe, care este foarte important”, a spus dr. Ciprian Băcilă.

El va fi ajutat, din postura de director medical, pe durata mandatului, de unul dintre cei mai cunoscuți medici psihiatri din Sibiu, dr. Bogdan Păcală, care nu este pentru prima dată în această funcție.

Dr. Băcilă este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, promoţia 2002, iar din 2014 este medic primar psihiatrie la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu.

În martie 2014, a devenit director medical al instituţiei.

Băcilă este psihoterapeut psihoterapie pozitivă, are un master în management sanitar, iar din 2013 este doctor în ştiinţe medicale. Tot din 2013, dr. Ciprian Ionuţ Băcilă este cadru didactic asociat la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Este preşedinte de onoare al Asociaţiei Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda”, membru al Club Rotary Sibiu şi iniţiator al proiectului „Speranţă prin artă”.

Din 2017 este în bordul de conducere al Psihiatriei din România, respectiv în Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, cea mai înaltă distincţie pe care a primit-o un psihiatru din Sibiu

comentarii
5 comentarii

Niște PNL-ist sub acoperire.... I-a promovat Campeanca....
Pana sa fie mare și tare sa spună câte pensionari fictive a făcut... Apoi sa sara pe funcții de conducere. Îmi este silă sa vad cum ajung în funcții oameni care sunt doar pe interes. Și pe care nu ii doare de pacienți nici cât negru sub unghie.
Nimeni cu acte
23.02.2021 21:07
Noi cei din asociatia "Nebunii fara frontiere "filiala Sibiu suntem extaziati de numirea renumitului pacala.
Ii multumim pe aceasta cale pentru toate experimentele nereusite facute pe noi,locurile de munca create la vila dansului si Nu in ultimul rand de milostenia aratata la sfanta spaga din umila noastra pensie de 300 lei.
Bunul dumnezeu sa l calauzeasca in nobila lui misiune si cu mult drag ii dorim o bine meritata reuniune cu mentorul sau talau.
Tandala
24.02.2021 03:03
Un tembel!
24.02.2021 07:46
De ce Consiliul Judetean nu a scos postul la concurs, de ce este nevoie de un interimat?
24.02.2021 08:47
adevar graiti cu totii.
trist dar adevarat
24.02.2021 10:26
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia