Tribuna
PNL
Spitalele, obligate să-şi informeze pacienţii referitor la categoria de acreditare. Însemnele, afişate vizibil la intrare!
Spitalele, obligate să-şi informeze pacienţii referitor la categoria de acreditare. Însemnele, afişate vizibil la intrare!

Un ordin emis de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) stabileşte că spitalele din România care au fost evaluate şi încadrate într-o categorie de acreditare sunt obligate să-şi informeze pacienţii referitor la categoria pe care au primit-o. 

Potrivit ordinului aflat în dezbatere publică, această informare se va face prin intermediul unor însemne plasate vizibil la intrarea în unitatea spitalicească. Regula e valabilă şi pentru unităţile sanitare cu sedii sau secţii secundare. 
Însemnul "Acreditat" trebuie afișat de către unitățile sanitare acreditate în al II-lea ciclu de acreditare, iar însemnul "În proces de acreditare" de către următoarele categorii de spitale: unitățile sanitare înscrise în procesul de acreditare în al II-lea ciclu de acreditare, care nu au primit vizita de evaluare; unitățile sanitare care au primit vizita de evaluare, dar nu le-a fost emis raportul de acreditare; unitățile sanitare pentru care procesul de acreditare a fost prelungit, anunţă Agerpres. 

  • "Pentru spitalele care nu afișează unul dintre aceste însemne, nu există dovezi, în evidențele noastre, că se preocupă de asigurarea calității serviciilor medicale și a siguranței pacientului", au transmis reprezentanţii ANMCS.

Aceştia spun că rolul acestor însemne este de a "transmite" pacienţilor informaţii legate de nivelul calităţii seriviciilor medicale oferite în cadrul unităţilor sanitare. 

Ordinul preşedintelui ANMCS se află în dezbatere publică pe site-ul www.anmcs.gov.ro, la secţiunea Transparenţă Decizională. 
Spitalele vor obligate să afişeze aceste tipuri de însemne la intrarea în incinta unităţilor sanitare, în loc vizibil, pe un suport adecvat , la o înălţime cuprinsă între 150 şi 200 centimetri, în raza vizuală a pacienţilor.
Însemnele trebuie afişate şi la intrarea în unităţile sanitare care au sedii secundare sau secţii exterioare. De asemenea, spitalele au obligaţia afişării unuia dintre însemne, după caz, pe pagina de internet, dar şi pe documentele emise de unităţile sanitare acreditate. 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia