Tribuna
Sevis
Spectatorii, sărbătoriți la Teatrul Național "Radu Stanca” din Sibiu
Andra MARINESCU
1165 vizualizari
Spectatorii, sărbătoriți la Teatrul Național
© Arhiva TRIBUNA
Cel care vine la fiecare piesă de teatru, se bucură de reprezentații și de poveștile puse în scenă pe care le aplaudă, respectiv spectatorul, va fi celebrat sâmbătă, 17 noiembrie, la Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu.


La TNRS, va avea loc cea de-a patra ediție a Zilei Europene a Spectatorului, acțiune desfășurată în cadrul proiectului european "Be SpectACTive!". Potrivit organizatorilor, evenimentul va facilita comunicarea despre teatru și dans, dintre spectatori și oameni de teatru, selecționeri ai unor festivaluri importante din lume. Acțiunea va avea loc în toate orașele implicate în proiect.
Ziua Europeană a Spectatorului se va desfășura la sediile organizațiilor implicate, la ore diferite, în funcție de diferențele de fus orar, astfel: în Marea Britanie va începe la ora locală 17, în Europa Centrală la ora locală 18, iar în Europa de Est la ora locală 19. Evoluția evenimentului poate fi urmărită pe grupul de Facebook European Spectators Day, deschis tuturor persoanelor care vor să ia parte la această sărbătoare, să distribuie conținuturi și păreri despre experiența lor ca spectatori.
„Ziua Europeană a Spectatorului este o ocazie foarte bună de a conecta oameni, cetățeni, spectatori care își împărtășesc experiențele, amintirile și ideile despre artele spectacolului”, au declarat Giuliana Ciancio și Luca Ricci, creatori și responsabili de proiectul „Be SpectACTive!”.
Participanți la eveniment sunt: CapoTrave/Kilowatt Festival – Sansepolcro (Italia), Bakelit Multi Art Center Budapesta (Ungaria), Domino – Zagreb (Croația), LIFT – Londra (Marea Britanie), Tanec Praha – Praga (Republica Cehă), Teatrul Național „Radu Stanca” – Sibiu (România), York Theatre Royal – York (Marea Britanie).
În ceea ce privește subiectele dezbătute cu această ocazie, ele vor viza “Eu și artele spectacolului; Dacă ai putea comanda un spectacol artistic, ce ai alege (dans/ teatru)? De ce?; Ce teme le-ai sugera artiștilor?”; “2018 este Anul european al patrimoniului cultural. Care este reperul tău cultural (operă de artă sau artist) preferat din orașul în care locuiești? De ce? Ce reprezintă acesta pentru tine? Dacă ai avea oaspeți din afara orașului, unde i-ai duce?”; “Experiența de cetățean european. Care este cea mai marcantă experiență culturală pe care ai avut-o într-un alt oraș european? Orașul, experiența, sentimente asociate, experiență împărtășită - cu cine?, care este culoarea artelor spectacolului”.
Sibienii care doresc să participe la acest eveniment sunt rugați să completeze formularul de pe site-ul oficial al proiectului, www.bespectactive.eu, și sunt așteptați la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, în 17 noiembrie, la ora 19.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia