Tribuna
PNL
Spectacolul „Văzduh”, prezentat într-un turneu național de TNRS
Spectacolul „Văzduh”, prezentat într-un turneu național de TNRS

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu este gazda performance-ului muzical „Văzduh”, cu texte de Gordon Byron, John M. Hull și Liviu Oroș, în regia lui Victor Olăhuț, cu actorii-muzicieni Vlad Robaș și Marin Grigore în distribuție. Performance-ul, o producție a Asociației “Cultura’n Șură”, a avut premiera zilele trecute, la Sibiu, și este prezentat în cadrul unui turneu național în Cluj-Napoca, Alba Iulia, București și Zalău.

 “‘Văzduh’ este un performance muzical despre mirarea noastră de a ne afla aici și acum. Concertele din „Patru anotimpuri” au prins sens pentru ceilalți de abia atunci când autorul lor le-a însoțit de sonete descriptive. Noi am făcut drumul invers. Pornind de la text am extrapolat în muzică. N-am găsit încă un răspuns, dar drumul este unul extrem de incitant”, spune regizorul Victor Olăhuț.

Asociaţia „Cultură'n Şură” este o organizaţie non-profit care activează în domeniul cultural încă din anul 2013. Principalul scop al asociaţiei este acela de a duce teatrul în satele româneşti, servind ca o punte de legătură culturală între mediul urban şi cel rural. Începând cu anul 2018, asociaţia a realizat o serie de proiecte teatrale cu temă socială care chestionează probleme insuficient adresate în societatea românească: depresia post-natală, incluziunea socială a minoritarilor etnici, percepţia şi integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia