Tribuna
PNL
Spania: Cum au fugit 120 de români din restaurant fără plătească? În paşi de conga! "Au băut 30 de sticle de whisky şi au fugit!"
Spania: Cum au fugit 120 de români din restaurant fără plătească? În paşi de conga!

Suntem din nou cele ... pardon: ne-au făcut din nou celebri în presa internaţională. De data asta, umărul l-au pus 120 de români de etnie romă din Spania care au fugit dintr-un restaurant fără să achite consumaţia. Detaliile prezentate de presă au făcut din isprava românilor una dintre cele mai comentate ştiri. 

Presa britanică a relatat pe larg incidentul cu cei 120 de romi din Spania, care au fugit de la un restaurant fără să achite nota de plată. Articolul realizat de BBC a ajuns chiar al treilea cel mai citit de pe site-ul postului de televiziune, anunţă digi24.
BBC a titrat „Meseni fug în masă de la un restaurant din Spania fără să plătească”, iar în corpul articolului a menționat că este vorba despre români care au provocat o pagubă de 2000 de euro. În articol, proprietarul restaurantului din Bembibre, provincia Leon, spune că este prima dată în 35 de ani când i se întâmplă aşa ceva.

 • „Totul s-a întâmplat în mai puţin de un minut. A fost ceva plănuit, au plecat în goană“, a declarat Antonio Rodriguez, proprietarul localului. 
 • „Au plănuit în avans și au plecat în masă. 120 de români au fugit de la un restaurant din Spania fără să plătească nota de 2000 de euro”, a relatat și Daily Mail.  
   

"Credeam că dansează ..."

 

 • „Tocmai puneam pe mese desertul, lumea dansa, intrau, ieșeau. Am văzut că s-au pus în șir, dar am crezut că dansează. Credeam că dansează și la un moment dat, au dispărut cu toții. Am ieșit după ei și nu s-a mai putut face nimic”, a povestit o angajată a restaurantului. 
 • ”Au rezervat pentru 100 de persoane, dar s-au prezentat circa 200. Imediat după desert, au fugit. M-am dus să fac cafele şi când m-am întors nu mai era nimeni”, a relatat presei şeful de sală.

Despre restul petrecerii, el îşi aminteşte că lucrurile au decurs normal. Mirii erau doi tineri în vârstă de 18 ani, cărora invitaţii le-au dat în jur de 40.000 de euro - cadou de nuntă. 

„Fără să spună nimic, au început să dispară. Cum au lăsat doar un avans de 900 de euro, au lăsat neachitată cea mai mare parte a consumaţiei”, a adăugat un ofițer de la garda civilă. 
The Sun a publicat o înregistrare cu românii de la restaurant și a atras atenția că aceștia au mâncat aperitivele, felul principal, au băut 30 de sticle de whisky și apoi au fugit. 
Românii au reușit să îi inducă în eroare pe chelneri deoarece au ieșit în pas de dans din clădire înainte să fugă spre mașini. Mai exact, au dansat conga până la ieșirea din restaurant. Când chelnerii au încercat să îi oprească, românii i-au ameninţat că dau cu maşinile peste ei. Nici documentele folosite şi nici numerele de înmatriculare ale maşinilor cu care au fugit vitejii nu le-au prea folosit anchetatorilor, majoritatea fiind false. 
 

Identificaţi după lăudăroşeniile de pe Facebook

Romii au fost identificați de Garda Civilă din Spania cu ajutorul facebook-ului și sunt căutați acum de forțele de ordine.


Nu sunt la prima abatere. Presa spaniolă a descoperit mai multe acțiuni similare în care au fost implicați tot acești romi, dar care nu au fost mediatizate. Spre exemplu, anul trecut au mers într-un restaurant din aceeași zonă, unde și-au adus ei mâncarea și băutura, dar au folosit vesela restaurantului, iar la final au vrut să plece cu ea.
 

Presa spaniolă: Nu este prima oară!

Punând cap la cap întâmplările din ultima perioadă, mai mulţi chelneri, barmani şi proprietari de localuri din regiunea Bierzo au constatat că ar fi vorba de români de etnie romă care conduc maşini scumpe şi nu plătesc pentru petrecerile de familie. 
Poliţia continuă cercetările, cu ajutorul înregistrărilor şi fotografiilor publicate de cei vizaţi pe site-urile de socializare. 


După scandalul de la Bembibre, publicaţiile locale presa locală ”Infobierzo” şi ”Bembimbre Digital” au descoperit că nu este vorba despre un caz izolat. 
În urmă cu un an, restaurantul Novo din Ponferrada a fost prima victimă.    

 • ”Un grup de şase - opt persoane, toţi români de etnie romă, a venit la hotel pentru a închiria anexa de 400 de metri pătraţi. Doar spaţiul. Ei aduceau mâncarea şi băutura. I-am obligat să plătească avansul şi au acceptat”, şi-a amintit Juan González, directorul hotelului. 
 • ”Stabilisem ca, de la mai mult de 80 de persoane invitate, urmau să plătească în plus 10 euro de fiecare. Au venit peste 100. Au sărbătorit foarte gălăgios, cu muzică, însă i-am văzut cum puneau vesela şi tacâmurile în furgonetele lor. Am ieşit în fugă pentru a-i opri. Mi-au spus că le iau pentru a termina mâncarea rămasă. Am reuşit să îi fac să îmi înapoieze tacâmurile, însă nu i-am putut face să îmi plătească cei 10 euro în plus de persoană”, a povestit González, adăugând că mulţi dintre ei ”vând în fiecare zi fulare la semafor sau cerşesc la uşile supermarketurilor”. 

Mulţumiţi de cum a ieşit petrecerea de la Novo, românii au încercat să îl convingă pe González să le mai închirieze spaţiul.

 • ”Voiau un salon aranjat şi să le servim mâncarea. Nu aveam deloc încredere şi le-am cerut un avans de 3.000 de euro şi o garanţie de 3.000 de euro. Au plecat şi au venit pentru a încerca din nou. Îşi făceau apariţia în maşini de lux, îmi amintesc un BMW X6, uneori, furgonete. Veneau vreo 12 persoane, ca să pună presiune”, a mai declarat directorul.
   

"Sigur sunt aceiaşi!" 


Ultima dată când au încercat să închirieze la Novo a fost pe 27 februarie, aceeaşi zi în care a fost dată lovitura de la El Carmen din Bembibre. 

 • ”Sunt sigur că sunt aceiaşi. O petrecere normală are loc la final de săptămână, însă ei mereu voiau să închirieze în timpul săptămânii. Când am văzut că au escrocat El Carmen cu un botez, lunea, mi-am spus: ei trebuie să fie. După cele întâmplate, i-am sunat pe proprietari, pentru că m-a deranjat mult că le-au făcut asta. Să fii păcălit cu câteva mii de euro este o mare problemă pentru un local din zona asta”, a adăugat González.

 comentarii
1 comentarii

Spaniolii sa caute o insula inconjurata cu rechini ca nu vor trebui sa le dea de mancare.Ar fi suficienta daca -i strange pe toti din Europa,numai sa le placa! Ar fi vre-o cativa,eventual sa-i lase sa se inmulteasca.Ar ajunge pentru 50 de ani.
BEN
03.03.2017 19:56
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica