Tribuna
Sorin Radu, noul rector al ULBS, în dialog cu Constantin Chiriac despre "Academism. Calitate. Comunitate"
Sorin Radu, noul rector al ULBS, în dialog cu Constantin Chiriac despre
Sorin Radu, noul rector al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, este invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna februarie. El va vorbi, alături de Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu, despre „Academism. Calitate. Comunitate”, vineri, 28 februarie, de la ora 18, la Spațiul "Habitus".

Sorin Radu este profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. 
"Domeniile sale de interes științific vizează istoria României în secolele XIX-XX, istoria partidelor și doctrinelor politice, cultura politică și modernizarea în România modernă și contemporană, istoria sistemelor electorale din Europa Centrală și de Sud-Est, precum și istoria regimurilor comuniste din Europa de Est", arată reprezentanții TNRS.
Până în prezent, Sorin Radu a scris trei volume despre mecanismele politicii românești de-a lungul istoriei, o monografie dedicată lui Vespasian Erbiceanu, a coordonat alte 16 volume centrate în jurul acelorași preocupări și a publicat peste 50 de articole cu caracter științific în reviste academice naționale și internaționale de prestigiu. De asemenea, a participat la numeroase conferințe științifice în străinătate și a activat ca editor-șef al revistei "Studia Universitatis Cibiniensis. Series Historica" din 2008 până în prezent. 
Sorin Radu este numit, începând cu luna aprilie, noul rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

 

comentarii
1 comentarii

Mda.... Bun de pus in rama!
22.02.2020 21:50
Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia