Tribuna
PNL
Soluție pentru sibienii care votează la Școala 8, unde e igrasie. Ministrul de Interne nu e de acord: „Este și aceasta o soluție, dar nu e cea mai bună”
Laura BUCIU
1629 vizualizari
Soluție pentru sibienii care votează la Școala 8, unde e igrasie. Ministrul de Interne nu e de acord: „Este și aceasta o soluție, dar nu e cea mai bună”
© Răzvan NEGRU

Sibiul este pregătit pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din data de 24 noiembrie, a spus prefectul Sibiului, Maria Minea, în videoconferința la care au participat toți prefecții și ministrul de Interne, Marcel Vela.

Prefectul a spus că toate pregătirile își urmează cursul normal, singura problemă fiind aceea semnalată de președintele secției 31, de la Școala Gimnazială nr. 8, din municipiul Sibiu, unde sunt condiții improprii, cu igrasie și acces dificil la toalete.

„În turul întâi, nu au fost probleme. Totul s-a desfășurat în condiții normale. În acest moment vreau să vă spun că au fost deja împărțite buletinele și materialele de vot pentru toate cele 376 de secții de votare de la nivelul de județ, începând ca de vineri, să fie împărțite în toate secțiile de pe raza județului, cu excepția municipiului Sibiu, pentru care acest lucru se va face doar sâmbătă. (...) O singură problemă am avut cu privire la sesizări, de la un președinte al unei secții de votare cu nr. 31, care a funcționat în incinta sălii de sport a Școlii Generale nr. 8, din mun. Sibiu. S-a considerat că a fost necorespunzătoare pentru desfășurarea activității electorale în seara de 10. Condițiile fiind improprii, igrasie, acces la toaletă destul de greu. În momentul de față am adresat Primăriei Sibiu solicitare de a întreprinde toate măsurile care trebuie luate pentru îndreptarea acestui lucru. Am primit informația că deja s-a luat în considerare faptul de a muta această secție la etaj. Mă voi deplasa în cursul zilei de sâmbătă personal să verific dacă condițiile în care se vor desfășura alegerile din 24 sunt corespunzătoare”, a spus Maria Minea.

Ministrul Marcel Vela nu a fost, însă de acord cu soluția găsită la Sibiu și a spus că va suna personal pentru a vorbi la Primărie. De altfel, ministrul afirmă că astfel de probleme, când alegătorii trebuie să meargă la etaj sau la demisol, nu ar trebui să existe în țară și, cu toate acestea, 13% dintre secții sunt de acest fel.

Școala Gimnazială nr. 8 este pe strada Lupeni.

„Ați ridicat o problemă legată de Școala Gimnazială nr. 8 din Sibiu, secția 31. Nu cred că este o soluționare pozitivă să urcați la etajul 1, în secție, pentru că la parter trebuie reparată. După încheierea videoconferinței o să vorbesc și eu la Primăria Sibiu pentru o soluție mai bună. Este și aceasta o soluție, dar nu e cea mai bună. Atenționez toți prefecții din țară acum. În cele 18.748 de secții un procent destul de mare, 13% este grav acest procent pentru că secțiile sunt la etaj. Peste 6 luni, 7 luni, vor fi alegeri locale și județene. Vreau, vă sugerez, să propun, pentru secțiile de vot care sunt la etaj sau demisol să depunem eforturi ca acest procent să fie către zero. Unde este imposibil și argumentat, este în regulă, dar de acum să pregătim să nu mai avem, la următoarele alegeri, secții la etaj sau la demisol”, a spus Vela.

Acesta a precizat că va solicita tuturor prefecturilor din țară o situație cu secțiile care nu sunt la parter, pentru ca reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne să ia legătura cu autoritățile locale din localitățile respective pentru a fi găsite soluții pentru cetățeni.

comentarii
3 comentarii

Poveste cu drobul de sare gata sa cada pe copilul din leagan -- Ce mama zmeului are igrasia ( care trebuia reparata la timp ma gindesc ca si cladirea a fost in vacanta --NU?? indiferent de votari -- ) cu votarea?? Totusi are -- incompetenta celor pusi sa guverneze -- sa repare cladirea -- simplu --pentru sanatatea elevilor si a cladirii -- Dar puturosul , neginditul , miserupismul nu face nimic pina nu cade cladirea --- sa omoare si elevi nevinovati -- Tip de gindire -- lasa ca merge si asa-- Frumos tare frumos ma gindesc ce veti face cind buzunarele voastre va fi umede si banii va trece prin gauri ?? tot asa veti actiona??
mike
21.11.2019 18:09
Parca anu trecut au renovat toata scolala.
Sunt probleme cu egrasie pt ca nu se folosesc geamurile si nu au incalzire functionala in sala.
Mister69
22.11.2019 08:08
Pentru vot sunt probleme cu mecegaiul si toaleta ... Grav! In schimb de elevii care sint zilnic acolo nu s-ar zice ca ne pasa ! traiasca votarea !!!
flori de mucegai
22.11.2019 08:19
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia