Tribuna
PNL
Șoferița microbuzului Școlii Gimnaziale din Rîu Sadului, acuzată că a lovit patru elevi. IȘJ Sibiu: "A primit avertisment și nu are acces în școală decât atunci când trebuie să ducă alimentele în zona de depozitare!"
Andra MARINESCU
3344 vizualizari
Șoferița microbuzului Școlii Gimnaziale din Rîu Sadului, acuzată că a lovit patru elevi. IȘJ Sibiu:
Șoferița microbuzului Școlii Gimnaziale din Rîu Sadului este acuzată că ar fi lovit mai mulți elevi, după ce aceștia l-ar fi îmbrâncit pe fiul ei. Părinții celor patru elevi implicați au sesizat Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, instituție care i-a dat femeii avertisment.


"Șoferița microbuzului a primit sancțiune cu mustrare scrisă, respectiv prima sancțiune din Codul Muncii. Dacă mai continuă, o să primească următoarea sancțiune, care înseamnă reținere din salariu", a spus Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.
Potrivit acestuia, întâmplarea s-a petrecut în timpul unei pauze, la școală.


"Patru elevi se jucau cu copilul dânsei, în pauză, la școală. Toți cei patru l-au lovit pe copil. El, bineînțeles, s-a dus la mama lui să îi spună. Mama lui a venit în sala de clasă și i-a bruscat. Așa se vede pe înregistrări. I-a luat și i-a împins în perete. Unul din ei a fugit, au făcut împreună o cursă prin clasă, moment în care unul dintre profesori a intervenit și a întrebat-o ce s-a întâmplat. Imediat a fost anunțată doamna director, dânsa a fost introdusă în cercetare disciplinară și i s-a dat sancțiunea conform Codului Muncii, privind mustrarea. Ea și-a cerut scuze, a recunoscut că a greșit. Mămicile celor patru elevi care l-au lovit pe copil nu au fost mulțumite cu sancțiunile care au fost luate. Așa că au depus plângere și la Poliția din Cisnădie care se ocupă de zonă și sesizare la IȘJ Sibiu. Doamna este sub observație. Sperăm că nu se va mai întâmpla și că își dă seama că lucrurile nu se rezolvă așa", a mai spus Dincă.cu


Potrivit acestuia, cei patru elevi care l-au lovit pe copilul șoferiței vor fi consiliați. "Se va lua o decizie și la adresa lor, în cadrul Consiliului Clasei, format din toți profesorii ce predau la acea clasă", a mai explicat purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.


Primarul comunei Rîu Sadului: "E o fată foarte bună!"


Contactat de TRIBUNA, Florian Vasile Tara, primarul comunei Rîu Sadului, a precizat că "nu e nimic grav, nu a omorât pe nimeni!".
"Fata a fost la prima abatere, a primit avertisment și penalizare. În continuare, e angajată. Când a fost nevoie, eu, ca primar, am dus un trimestru copiii, că nu avea cine să îi ducă. E distanță de șapte kilometri între cătune. Ea și-a cerut scuze de la copii, nu a fost ceva grav, nu a omorât pe nimeni! S-a rezolvat treaba! Înainte, am avut pe cineva din Cisnădie și l-am prins că bea alcool în timpul serviciului și l-am dat afară. Apoi, cu chiu cu vai, am găsit-o pe fata asta. E o fata foarte bună! Țin cu dreptatea", a declarat Tara.
Potrivit acestuia, femeia este angajată de circa cinci - șase ani.
În prezent, potrivit lui Dincă, ea nu are acces în școală decât atunci când trebuie să ducă în zona de depozitare alimentele din programul național ”Laptele și cornul”.
"De asemenea, atât dimineața cât și după încheierea cursurilor, elevii vor fi însoțiți în microbuzul școlar de către un cadru didactic", a mai arătat IȘJ Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia