Tribuna
Șoferi cercetați penal pentru că au condus beți sau drogați
Șoferi cercetați penal pentru că au condus beți sau drogați
© www.facebook.com/politia sibiu

Mai multe dosare penale au fost deschise în weekend de polițiștii sibieni, care au oprit șoferi „certați” cu Codul Rutier. Aceștia au fost prinși beți sau drogați la volan.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 03.00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Hermann Oberth de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Axente Sever. În urma testării șoferului cu aparatul din dotarea polițiștilor, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.  Șoferul a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Oamenii legii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Duminică, în jurul orei 03.00, în stațiunea Păltiniș, pe DJ 106A, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr în vârstă de 17 ani, domiciliat în Orlat. Întrucât acesta nu deținea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Tot duminică, în jurul orei 21.30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Calea Dumbrăvii de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, din județul Vrancea. Din verificările efectuate a rezultat că termenul de valabilitate al autorizației de circulație provizorie a autoturismului condus este expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 334 aliniatul 1 din Codul penal.

De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 23.30, pe raza localității Șeica Mare, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 41 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. (L. B.)


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA