Tribuna
Sevis
Șoferi beți și drogați, prinși în trafic, în weekend
Laura BUCIU
795 vizualizari
Șoferi beți și drogați, prinși în trafic, în weekend
Foto cu caracter ilustrativ © www.facebook.com/politiasibiu

Un tânăr de 20 de ani, din Biertan, a fost prins drogat la volan, în weekend. Alți șoferi au fost trași pe dreapta de polițiști și testarea cu aparatul etilotest a avut rezultat pozitiv.

Tânărul din Biertan, drogat cu cannabis, a fost oprit în trafic vineri, în jurul orei 23.30. el a fost dus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism. În cauză, s-a deschis un dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Sâmbătă, în jurul orei 15.00, pe raza comunei Bazna, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au depistat un localnic în vârstă de 54 de ani în timp ce conducea un autoturism cu o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. După ce șoferului i-au fost recoltate probe biologice, pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot sâmbătă și tot la ora 15.00, în satul Chirpăr, polițiștii din cadrul Poliției orașului Agnita au depistat un localnic în vârstă de 34 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. De asemenea, din verificările efectuate a rezultat că autoturismul condus este neînmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe auto este fals. Are acum dosar penal pentru conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals.

Sâmbătă, în jurul orei 18.00, pe raza localității Jina, polițiștii Secției de Poliție rurală Orlat au depistat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Dobârca, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

Sâmbătă, în jurul orei 20.30, în municipiul Sibiu, pe Bulevardul Victoriei, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un localnic în vârstă de 21 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. Pe numele sibianului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Tot sâmbătă, în jurul orei 20.30, pe raza comunei Brădeni, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 23 de ani, din Iacobeni. El le-a înmânat polițiștilor un permis de conducere despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi fals.  În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, uz de fals și complicitate la uz de fals.

În aceeași zi, la aceeași oră, pe raza localității Ighișul Nou, a fost depistat un alt șofer care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 36 de ani a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică, în jurul orei 18.00, pe raza localității Brădeni, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un brașovean în vârstă de 31 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că dreptul bărbatului de a conduce este suspendat. Totodată, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a rezultat într-o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma celor constatate, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Duminică, în jurul orei 23.30, pe raza localității Gura Râului, polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Cristian, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a deține permis de conducere.  Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu această ocazie s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

 

comentarii
2 comentarii

De cate ori am intalnit expresia "s-a intocmit dosar penal"! Si rezultatul? Aproape zero! Instantele "dau cu suspendare"! Este normal ca cei certati cu legea sa prinda curaj!
Corny
12.04.2021 12:24
Aici in State li se iau masinile si puscarie In Ro. sunt legi dar---- spaga nepotismul pile, cunostiinte si relatii sunt la putere iar legea e doar pironita pe hartie-- Cred ca ar trebuii ca toti magistratii care au salarii astronomice sa fie pusi in custi metalice si la parada cu ei prin piete publice-- Taiate salariile si la munca silnica cu ei -- ma refer doar la cei certati cu legea -- Felicitari celor cu spinarea dreapta -- pacat ca sunt aproape de zero.
13.04.2021 23:04
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia